Bakan Çelik: Yaptığım binalar yıkılabilir

Bakan Çelik: Yaptığım binalar yıkılabilir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, müteahhitken yaptığı binaların yıkılabileceğini açıkladı.

2011.11.03 10:04 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bakan Çelik: Yaptığım binalar yıkılabilir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1999'daki büyük depremin öncesinde yapılan tüm binaların tehlikede olduğunu söyledi.Kendisinin de bir ara müteahhitlik yaptığını, iki bina inşa ettiğini belirten Çelik, kendi yaptığı binaların da büyük bir depremde yıkılma tehlikesi olduğunu söyledi.

BİR GÜNAH KEÇİSİ ÇIKARILABİLİR
Önceki akşam bir grup gazeteciyle sohbet yemeği düzenleyen Bakan Çelik geçen depremde Veli Küçük diye bir günah keçisi yaratıldığını, bu kez de Van'da incelemeler sonucu yine birkaç günah keçisi çıkarılabileceğini kaydetti.

DEPREME DAYANIKLI BİNA YAPILMIYORDU
Çelik, "1999 öncesi yönetmeliğe göre yapılan binalarda müteahhitlerin sorumluluğu var ama azdır. 1999 öncesi yönetmelik çok yetersizdi, teknik olarak depreme dayanıklı bina yapılmıyordu" şeklinde konuştu.

YAPTIĞIM İKİ BİNA DA YIKILABİLİR
Çelik, 1999'daki büyük depremden sonra uygulamaya konan yönetmeliğin yeterli olduğunu ama bu yönetmelik öncesinde yapılan tüm binaların tehlikede olduğunu söyledi. Kendisinin de yıllar önce bir ara müteahhitlik yaptığını, iki bina inşa ettiğini hatırlatan Çelik, kendi yaptığı bu binaların da, eski yönetmeliğe göre yapıldığı için, büyük bir depremde yıkılma tehlikesi olduğunu söyledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.11.03 10:04 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A