İtalya'da düşen helikopterden kurtulan olmadı

İtalya'da düşen helikopterden kurtulan olmadı

İtalyan Ansa Haber Ajansı 7 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldığını duyurdu. Diplomatik kaynaklar da, İtalya'nın Toskana ile Emilia-Romagna bölgeleri arasındaki Apenin Dağları'nda enkazına ulaşılan helikopterdeki 7 kişiden kurtulan olmadığını bildirdi.

2022.06.11 13:39 - Son Güncellenme: 2022.06.11 16:13 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
İtalya'da düşen helikopterden kurtulan olmadı

İtalyan Ansa Haber Ajansı, İtalya'da kaybolan ve içinde 4'ü Türk 7 kişinin bulunduğu helikopter enkazına ulaşıldığını ve 7 cansız beden bulunduğunu aktardı. 

Diplomatik kaynaklar da, İtalya'nın Toskana ile Emilia-Romagna bölgeleri arasındaki Apenin Dağları'nda enkazına ulaşılan helikopterdeki 7 kişiden kurtulan olmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çek mevkidaşı Jan Lipavsky ile gerçekleştirdiği basın toplantısında enkaza ulaşıldığını açıklamıştı.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

İtalya'da bir helikopter kazası meydana geldi. Büyükelçimiz ve başkonsolosumuz bölgede. Araştırmalar vardı, biraz önce haber geldi, helikopterin düştüğü bölge bulunmuş ama henüz helikopterdeki kişiler hakkında bilgi edinemedik.

Öte yandan, Corriere della Sera'nın haberine göre İtalya'da içinde 4 Türk'ün de bulunduğu ve kaybolan helikopterin kalıntılarının görüldüğü ancak helikoptere henüz ulaşılamadığı belirtildi.

Haberde helikopterin kalıntılarıyla uyumlu bir enkaz ve krater alanı tespit edildi. Bölgede yaşayan bir kişinin kurtarma ekiplerine helikopterin muhtemel kalıntılarının olduğu yeri bildirdiğine vurgu yapıldı. Alanın Battista ile Segheria arasındaki bölge olduğu belirtiliyor. Yer ekiplerinin olay yerine hareket ettiği, helikopterle de alana personel indirileceği öğrenildi.

Gazzetta di Modena'da yer alan bir haberde ise yolculardan birinin fırtına çıktığında çektiği birkaç saniyelik videoyu oğluna gönderdiği belirtildi. Bu kişinin Lübnanlı yolculardan biri olduğu belirtilirken video ise yayınlanmadı.

Bursalı Arif Cez İtalya'daki helikopter kazasında arananlar arasında

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2022.06.11 13:39 - Son Güncellenme: 2022.06.11 16:13 - HABER MERKEZİ
A