Bahçeli'nin Kurban Bayramı mesajı

Bahçeli'nin Kurban Bayramı mesajı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, bayram mesajında, "Temennim birliğimizin, varlığımızın ve geleceğimizin kurban edilmeden, her günümüzün bir bayram günü gibi geçmesidir" dedi.

2013.10.14 16:25 - Son Güncellenme: 2013.10.14 16:27 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bahçeli'nin Kurban Bayramı mesajı

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, birlik, beraberlik ve dayanışmaya çok fazla ihtiyaç duyulduğu bir dönemde Kurban Bayramı'nı karşılamanın haz ve heyecanının yaşandığını ifade etti.

Bayramların milli ve manevi değerlerin pekişmesine, dini şuur ve duygunun gelişmesine, sevgi ve saygı ruhunun güçlenmesine önemli oranda katkı veren müstesna ve muazzez günler olduğuna işaret eden Bahçeli, "İhtilaf ve tefrikaların azalması, çekişme ve çekememezliklerin zayıflaması, kavga ve küslüklerin bitirilmesi bayramın barış ve kardeşlik mesajlarına doğrudan bağlıdır. Her bayram kırılan kalpleri tekrar kazanmak, burkulan yürekleri yeniden onarmak için bir fırsat olmanın yanında anlamak, anlaşmak, dinlemek ve dokunmak için de eşsiz bir imkan sunmaktadır" görüşüne yer verdi. 

"Bizi biz yapan tüm değerlerin mana ve ehemmiyetini bir an olsun ihmal etmemeli ve yabana atmamalıyız" ifadesini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Temennim birliğimizin, varlığımızın ve geleceğimizin kurban edilmeden, her günümüzün bir bayram günü gibi geçmesi, her anımızın iyilik ve doğrulukla zenginleşmesidir. Ayrımcılığın ve bölücülüğün sürekli yenilendiği, farklı vasıtalarla güç topladığı, değişik enstrümanlarla millet ve devlet hayatına nüfuz ettiği göz alındığında uyanık ve şuurlu olmaktan başka seçeneğimiz olmadığı da net olarak fark edilmelidir. Dilimizin ve kimliğimizin adeta canlı hedef yapıldığı, bölücü ve yıkıcı emellere kurban verildiği şu günlerde, milletçe sahnelenen tüm oyunlara, tüm sinsiliklere ve tüm provokasyonlara azami ölçüde dikkat etmemiz lazımdır."

Hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunanlara da selamlarını ileten ve dualarında olmayı dilediğini belirten Bahçeli, "Bu düşüncelerle karışıklık ve kaos içinde dalgalanan İslam coğrafyasının ve bütün din kardeşlerimizin huzur ve esenlik bulmasını, bunalımdan kurtulmalarını, karanlıktan çıkmalarını niyaz ediyor, bayramlarını tebrik ediyorum. Aziz milletimin, Türk dünyasının ve tüm vatandaşlarımın mübarek Kurban Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, kurban ibadetlerinin Cenab-ı Allah katında kabul olmasını temenni ediyorum" ifadesine yer verdi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.10.14 16:25 - Son Güncellenme: 2013.10.14 16:27 - HABER MERKEZİ
A