'Aziz Yıldırım'a acımaya başladım'

'Aziz Yıldırım'a acımaya başladım'

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım'ın basın toplantısında kendisine ve Trabzonspor'a ilişkin kullandığı sözlere yönelik açıklamalarda bulundu.

2013.06.29 11:51 - Son Güncellenme: 2013.06.29 11:51 - Spor
A
'Aziz Yıldırım'a acımaya başladım'

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bir televizyon programınında yaptığı konuşmasında, Fenerbahçe Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım'ın, basın toplantısında kendisine ve Trabzonspor'a ilişkin kullandığı sözlere yönelik açıklamalarda bulundu.
İbrahim Hacıosmanoğlu, 2010-2011 sezonuyla ilgili kupa söyleminin sembolik olduğunu belirterek, "Kupa sembolik bir söylemdir. Biz onu kullanmıyoruz. Bizim istediğimiz ahlaklı, adaletli, temiz Türk futbolu" dedi.

"ACIMAYA BAŞLADIM"

Aziz Yıldırım'ın toplantısını kısmen izlediğini belirten Hacıosmanoğlu, "Ben, UEFA bu cezaları verdikten sonra onların camiaları, cefakar taraftarları adına üzüldüğümü söyledim ama basın toplantısına baktığımda da acımaya başladım, şahsına da. Bir insan kendini bu kadar acınacak duruma da düşürmez. Zamanı geldiği zaman da bırakmayı bilmeniz lazım. Kulüpler Birliği toplantısına atıfta bulunuyor, Sivasspor başkanının söylediklerini, 'Hacıosmanoğlu açıklasın, yoksa ben bir basın toplantısı düzenleyip açıklayacağım' diyor. Demek ki çok önemli bir şey var. Zaten konuşmasının içerisinde açıklamak istediği ama açıklayamadığı bir sürü şey var. Çok konuştu ama kimse bir şey anlamadı. Kulüpler Birliği toplantısında yıllardır söylediklerimizin hepsini söyledim. Hatta Kulüpler Birliği Başkanı'na da şunu söyledim, bu toplantıları yapmanın bir manası yok. Ne istediğimize karar vermelizi. Bu toplantıları başkanlar düzeyinde yapmalıyız" şeklinde konuştu.

"TÜRK FUTBOLUNUN AHLAKLI, ADALETLİ BİR YÖNETİME İHTİYACI VAR"

Hacıosmanoğlu, Kulüpler Birliği'nde sorunlarla ilgili talepte bulunulmasının konuşulduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
"Önce Türk futbolunun ahlaklı, adaletli bir yönetime ihtiyacı var. Burada kulüp başkanlarının yardımcılarını veya farklı görevlerde bulunan insanları değil önce başkanları çağıralım. Ahlaklı temiz Türk futboluna hizmet istiyor muyuz, istemiyor muyuz, onun kararını verelim. Onun kararını veremeyeceksek Kulüpler Birliği toplantısı yapmanın manası olmadığını söyledim. Aziz Yıldırım diyor ki, 'Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın orada söylediklerini açıklasın'. Açıklayacağım ben de ama bizim orada söylediğimiz bütün ağır sözlerde Fenerbahçe'yi temsilen genel sekreterleri oradaydı. Temiz Türk futbolu, emek hırsızları adına, Türk futbolunu kirleten, kendi çıkarı için kullananlar adına söylenmesi gereken her şeyi layıkıyla söyledik. Bu ağır sözlere, temiz Türk futbolu adına söylediğimiz, adalet istediğimiz konuda sarf ettiğimiz sözlere genel sekreter niye cevap vermedi. Bizim konuşmalarımız üzerine Mecnun Başkan da şunu söyledi; 'biz zan altında kalıyoruz bu konuşmalarla, biz günahsızız'. 'Maç satan ailesini satar' diye bir cümle var, o lafı sürekli kullanıyor. 'Ben Sadri Başkan ile oturuyordum. Sadri Başkan'a dedim ki, bizim kulağımıza dedikodular geliyor, Trabzonspor'dan oyuncularımıza para gönderileceğiyle ilgili, bunu sordum o da dedi ki 'benim bu konulardan haberim yok'. Söylediği bu kadar. Bunu mu merak ediyor? Bunu mu basın toplantısı yapıp açıklayacaktı? Söylenen sözler bunlar. Kendisine sorarsınız, orada 15-16 kişi vardı."

"YILDIRIM MUHATABIM DEĞİL"

Aziz Yıldırım'ın muhatabı olmadığını söyleyen Hacıosmanoğlu, "Şu anda Fenerbahçe Kulübü başkanı da değil. Sanki orada Sivasspor başkanı farklı bir şey kullanmış, biz onun cevabını verememişiz. Çıksın Mecnun Başkan bir şey söylesin, biz ona cevap verelim. Türkiye'de gider ayak nifak tohumları sokmaya çalışıyor. Mecnun Başkan benim de dostumdur, arkadaşımdır. Sivas'a gittiğimde beni konuk etmiştir, annesinin elini öpmüşüm, yemeğini yemişimdir. Sivas, yiğido şehridir. Muhsin Yazıcıoğlu gibi önemli değerler çıkarmıştır. Bizim dost, kardeş şehrimizdir. Biz ne kadar kirli işlerle mücadele ediyorsak onlar da aynı şekilde mücadele eden bir arkadaşımızdır. Bu sürecin içinde kirliliğe de bulaşmayan arkadaşımızdır. Kendimden nasıl eminsem onlardan da eminim. Sivas şehri ile Trabzon şehrini karşı karşıya getirmek Aziz Yıldırım'ın haddi değildir" diye konuştu.

"AZİZ YILDIRIM TRABZONSPOR'A NE DESTEK VERMİŞ?"

Aziz Yıldırım'ın 'Mehmet Ali Yılmaz'dan sonra Trabzonspok en çok ben yardım etmişimdir' sözleri üzerine Hacıosmanoğlu, "Bunu söyleyene sormak lazım. Aziz Yıldırım Trabzonspor'a ne destek vermiş. Onun haddine mi Trabzonspor'a destek vermek. Trabzonspor camiası onun hayal edemeyeceği kadar güçlü bir camia. Bunları konuşturan insanlar dönem dönem bizi yöneten insanların bu insanlarla ilişkiye girmeleri. Elinden şampiyonlukları çalarak Trabzonspor'a yardım etti. Size de o zemini hazırlayan o dönemde başkanları vardı. Trabzon değişti. Trabzon'un bugün Trabzonlu duruşu var" ifadelerini kullandı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.06.29 11:51 - Son Güncellenme: 2013.06.29 11:51 - boş7
A