Azerbaycan'da galibi belli olan seçim

Azerbaycan'da galibi belli olan seçim

Azerbaycan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri için yarın halk sandık başına gidiyor. Muhalefet ilk defa ortak bir aday çıkardı. Ancak Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 5 yıl daha aynı koltukta oturacağına kesin gözüyle bakılıyor.

2013.10.08 16:49 - Son Güncellenme: 2013.10.08 16:50 - Dünya
A
Azerbaycan'da galibi belli olan seçim


Azerbaycan'da yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için 5 milyon seçmen yarın sandık başına gidecek. Seçimde, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte 9 aday yarışacak.

Azerbaycan'da muhalefet ilk defa ortak bir aday çıkarmasına rağmen, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev seçimleri kazanacağından emin olduğu için seçim kampanyası yürütme gereği bile duymadı.

Muhalefet ilk defa ortak bir aday konusunda uzlaşarak, tarihçi Cemil Hasanlı liderliğinde cumhurbaşkanlığı seçimlerine girmesine rağmen, seçimin demokratik olmayacağını savunuyor.

Azerbaycan'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iki kere oy kullanmayı önlemek için seçmenlerin parmağına ultraviyole ışınla görülebilen mürekkep sürülecek.

10 ADAY YARIŞACAK
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 22 kişinin başvurduğu ancak çeşitli nedenlerle sadece 10 kişinin başvurusunun kabul edildiği seçimlerde, mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan muhalefetinin yeni oluşturduğu ve Milli Şura adını verdikleri koalisyonun ortak adayı Prof.Dr. Cemil Hesenli, Ümit Partisi Başkanı İgbal Ağazade, Birleşik Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev, Muasır Müsavat Partisi Genel Başkanı Hafız Hacıyev, Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Araz Alizadev, Demokrat Parti Başkanı Serdar Celaloğlu, Milli Diriliş Harekatı Partisi Genel Başkanı Ferec Guliyev, Milletvekili Zahit Oruç ve Adalet Partisi Başkanı İlyas İsmayılov yarışacak.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.10.08 16:49 - Son Güncellenme: 2013.10.08 16:50 - boş7
A