Avukatlar Van için yardım seferberliği başlattı

Avukatlar Van için yardım seferberliği başlattı

Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, Van'da yaşanan deprem felaketi için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

2011.11.02 13:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Avukatlar Van için yardım seferberliği başlattı

Baroda bir basın toplantısı düzenleyen Birkan, bölgenin ihtiyaçlarının net olarak belirlenmesiyle birlikte kendi kampanyalarını başlatmaya karar verdiklerini belirtti. Birkan, ilk SMS'yi atarak kampanyanın startını verdi. Herkesi yardıma davet eden Başkan Birkan, Bursa Barosu olarak 'Bir destek de avukatlardan' sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasıyla Türkiye Avukatlar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nın Ziraat Bankası Kızılay Şubesi'nde açtığı, 51403795-5004 numaralı hesaba para yatırılabileceği gibi isteyenlerin de 5 lira karşılığı 3426'ya SMS göndererek kampanyaya katılabileceğini anlattı.
Van depreminin bir milat olmasını temenni eden Birkan, "Umarım yıllardır ertelenen tedbirler kararlılıkla alınmaya başlanır. Yoksa korkarız ki başta Marmara bölgesi olmak üzere nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde daha büyük felaketlerle karşı karşıya kalır ve çok sayıda vatandaşımızı kaybederiz. Bize göre, gerek yasal mevzuatı uygulamayan yetkililer gerekse bina yapımında maddi çıkar uğruna sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmeyenler depremin felakete dönüşmesinde baş rolü oynadılar. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi biz de depremleri en az zararla atlatabiliriz. Yeter ki söylemleri eyleme geçirebilelim. Bir kaç ay geçince depremi unutmayalım. Gerek siyasi, gerekse maddi çıkar uğruna hatalara göz yummayalım" dedi.
Türkiye'nin yaşanan terör olaylarının hemen ardından Van'da yaşanan deprem ile sarsıldığını ifade eden Birkan sözlerini şöyle sürdürdü.
"1999 Marmara depreminin sebebiyet verdiği tahribat daha hafızalardan silinmeden, bu defa yurdumuzun farklı bir bölgesinde deprem gerçeğiyle yüzleştik. Deprem sonrası Van ve özellikle Erciş'te gördüğümüz deprem manzaraları depremin hala hafife alındığını, afetlere adeta seyirci kalındığını ortaya çıkardı. Yetkililerin ve teknik kişilerin açıklamalarına göre yüzlerce insanımız depremin değil ihmaller zincirinin kurbanları olmuştur".

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.11.02 13:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A