Avengers yönetmenlerinden yeni açıklama

Avengers yönetmenlerinden yeni açıklama

Geçtiğimiz günlerde, 11 yıllık bir sinema macerasının son filmi olan Avengers: Endgame'in 4,5 dakikalık oldukça kilit bir sahnesi internete düşmüştü. Durum üzerine hayranlara yardım çağrısında bulunan yönetmen Russo Kardeşler, şimdi de ünlü sinema platformu Rotten Tomatoes'a açıklamalarda bulundular.

2019.04.18 17:56 - Son Güncellenme: 2019.04.18 17:57 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Avengers yönetmenlerinden yeni açıklama

11 yıl ve 22 filmdir devam eden Marvel Sinematik Evreni 25 Nisan'da vizyona girecek Avengers: Endgame ile sona erecek. Geçtiğimiz yıl vizyonda fırtınalar estiren Infinity War sonrasında yaşananları konu alacak film, bu serüvenin sonunu temsil edecek. 

Avengers serisinin tüm filmlerini yöneten ve modern sinemanın en büyük projelerinden birisine imza atan Russo Kardeşler ise oldukça endişeli. Zira filmin neredeyse sonunda yer alacağına kesin gözüyle bakılan 4,5 dakikalık bir sahne internette dolaşıyor. Hayranlara Spoiler vermemeleri konusunda çağrıda bulunan yönetmenler, bu sızıntının ardından ilk kez ciddi bir röportaj verdiler. 

Ünlü sinema platformu Rotten Tomatoes'a konuşan Russo Kardeşler, "Infinity War, Thanos'un filmiydi, başrolde o vardı ve film de buna göre bir son ile tamamlandı." şeklinde önceki filme yönelik bir açıklamada bulundular. Anthony Russo, "Kahramanlar yenildiler, çünkü ayrı düştüler" sözleriyle Civil War filmine bir atıfta bulundu ve Endgame'de kahramanların bir kez daha bir araya geleceklerine dair ipucu vermiş oldu. 

Tony Stark'a hayat veren Robert Downey Jr.'ın tüm senaryoyu okuyan tek kişi olduğunu hatırlatan Joe Russo, Doctor Strange'e hayat veren Benedict Cumberbatch'in sadece kendi sahnelerine dair senaryoya sahip olduğunu doğruladı. Ayrıca Chris] Hemsworth (Thor), ve a Chris Evans(Captain America) gibi oyuncuların da sadece kendi sahnelerine ilişkin senaryoları bildiklerini söyledi.

Oyuncular bile kendi karakterleri dışına tüm hikâyeyi bilmiyor:

Yönetmen kardeşler, oyunculara tüm senaryoyu değil de sadece kendi sahnelerini okutmanın onlar için çok daha kolay olacağına karar vermişler. Bildiğiniz gibi Infinity War ve Endgame filmleri hiç ara verilmeden tek seferde çekildiler. 25 Nisan'da izleyeceğimiz filmin ham görüntüleri 2017'de kurulan sette çekilmişti. Yönetmenler bu süre zarfında oyuncuların baskı altında kalmamaları için böyle bir tercihte bulunduklarını söylüyorlar.

Elbette asıl amaç filmin sızdırılmasını engellemek.Infinity War sonrasında insanlar vizyona girmesine 1 kalan bir film için merak içerisinde kalmışlardı. Böyle bir ortamda sürekli medyanın gözü önünde olan oyuncuların rahat davarnamayacakları aşikardı.

Ayrıca Infinity War'da Thor'un Captain America'nın nerede olduğunu bilmesine gerek bile yoktu. Bu nedenle iki oyuncunun da birbirlerinin senaryolarını okuması son derece anlamsızdı. Yönetmenler, çekimleri peş peşe yaptıkları için aynı durumun Endgame'de de sürdüğünü söylüyorlar. 

Joe ve Anthony Russo, Rotten Tomatoes'a verdikleri röportajı "Avengers: Endgame'de Infinity War'dan daha fazla sır var" sözüyle bitirmişler.

Muhtemelen bu son cümlede geçtiğimiz gün yapılan 4,5 dakikalık sızıya dair bir gönderme var. Russo Kardeşler, yıllardır uğraştıkları bir filmin ticari kaygıları yüzünden de böyle bir açıklama yapmış olabilirler. Umarız gerçekten de sızdırılan sahnelerden çok daha fazlasını bulacağımız bir film izleriz.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2019.04.18 17:56 - Son Güncellenme: 2019.04.18 17:57 - HABER MERKEZİ
A