Atilla Ödünç, TEKNOFEST 2022'nin Bursa'da yapılmasını istiyor

Atilla Ödünç, TEKNOFEST 2022'nin Bursa'da yapılmasını istiyor

AK Parti Bursa Milletvekili İnşaat Yüksek Mühendisi Atilla Ödünç, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında TEKNOFEST 2022'nin Bursa'da yapılması gerektiğini, bunun için Bursa'nın her türlü altyapıya sahip olduğunu dile getirdi.

2021.06.22 17:40 - Son Güncellenme: 2021.06.22 17:55 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Atilla Ödünç, TEKNOFEST 2022'nin Bursa'da yapılmasını istiyor

Milletvekili Ödünç; TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı diğer adıyla T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın organizasyonunda, ülkemizde milli teknolojinin geliştirilmesi noktasında faaliyet gösteren birçok kuruluşun katkısıyla düzenlenen ülkemizin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.

Son yıllarda yapılan atılan adımlarla, Türk Havacılık ve Uzay Sanayisi hızla büyümekte, yeni teknolojiler hızla ülkemizde gelişmekte ve zemin bulmaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız milli ve yerli olan her projeyi sonuna kadar desteklemekte, bunların hayat bulması için her tür imkanı aziz milletimizin hizmetine sunmaktan geri durmamaktadır.

Millet olarak bu gelişmeleri yakından takip etmekte, yürütülen, milli teknoloji çalışmalarından gurur duymaktayız ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ödünç; "Ülkemizin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen binlerce gencimizin hayallerini gerçekleştirmek için çeşitli disiplin ve kategorilerde TEKNOFEST ile teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir.

TEKNOFEST bünyesinde, eğitim, sağlık, finansal ve otonom teknolojileri başta olmak üzere, blok zincir, yapay zeka, mobilite, veri hazırlama ve oyun gibi daha bir çok dalda gençlerimizi teşvik eden yarışmalar icra edilmektedir.

Modern dünyayı algılayan, yeni teknolojileri takip eden, bunun için elindeki mühendislik imkanlarını kullanan, genç beyinlere ülkemizin ihtiyacı vardır. AK Parti'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bunun farkındadır. Bunun için gereken zeminler ülkemizde hızla atılmaktadır. Gençlerimize düşen heyecanlarını kaybetmeden, var gücüyle hedeflerine yürümeleridir.

TEKNOFEST 2021'in "Savaşan İHA ve İHA" kategorisindeki yarışmaları 6-18 Eylül tarihleri arasında Bursa'mızın ev sahipliğinde yapılacaktır. Bu yarışmanın Bursa'mızda yapılmasında TEKNOFEST paydaşı Bursa Teknik Üniversite'mizin katkısı büyüktür" dedi.

Milletvekili Ödünç; "Bursa'mız teknolojik alt yapısı itibariyle ülkemizin önde gelen illerinden biridir. Şehrimiz ürettiği teknolojik ürünlerle bunu kanıtlamıştır. Bursa Teknik Üniversitesi, GUHEM ve Ulutek Teknopark ile birlikte Payitaht Bursa'mız tarihi, kimliği ve modern şehircilik birikimi ile düzenlenecek olan TEKNOFEST 2022 için oldukça iddialıdır. 2022 TEKNOFEST'in Bursa'mızın ev sahipliğinde yapılması için gerekli müracaatlar yapılmıştır.

Yerli, milli otomobilimizin 2023 yılında Bursa'mızda üretilmesi, şehrimizin stratejik ve lojistik önemini daha da artırmıştır. Bunu taçlandırarak, Bursa'mızın bir teknoloji üstü haline gelmesini istiyoruz. Bu nedenle 2022 yılında yapılacak TEKNOFES'tin Bursa'mızda yapılmasını arzu ediyoruz. Payitaht Bursa'ya TEKNOFEST 2022 yakışır" çağrısında bulundu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.06.22 17:40 - Son Güncellenme: 2021.06.22 17:55 - HABER MERKEZİ
A