Askerlere coşkulu uğurlama

Askerlere coşkulu uğurlama

Ödemiş'in bazı köylerinde geleneksel hale gelen asker uğurlama törenleri devam ediyor. İlçeye bağlı Cevizalan köyü sakinleri de yarım asırlık geleneği sürdürerek, vatan görevi için yola çıkacak gençlerini yine törenle uğurladılar

2013.05.09 06:56 - Son Güncellenme: 2013.05.09 06:56 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Askerlere coşkulu uğurlama

93/2 tertip olarak askerliğini yapacak 3 genç, günlerdir devam eden yemeklerin ardından dün de davul zurna eşliğinde vatani görevlerini yapmak üzere yolcu edildi. Asker uğurlama geleneğini sürdüren köy sakinleri gençleri köy çıkışına kadar uğurladı.
Son olarak köy muhtarı Arif Süner'in evinde yemek düzenlendi. Burada düzenlenen yemeğe CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, ADD Ödemiş Şube Başkanı Hikmet Güriş, partililer ve dernek üyeleri de katıldı. Vatani görevini Bursa Gemlik'te yapacak Ufuk Süner, Kırkağaç'ta yapacak Sinan Korkmaz ve Foça'da yapacak Okan Çamlı yemekte köy halkıyla vedalaştı.
Yemeğin ardından gençler davul zurna eşliğinde köy çıkışına kadar yürüdü. Köy halkının da eşlik ettiği gençler zeybek oynadı. CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş ve ADD Ödemiş Şube Başkanı Hikmet Güriş de gençlerle birlikte zeybek oynayarak bu heyecana ortak oldu.
Köyün çıkışında ise tüm köy sakinleri sıraya girerek gençlerle vedalaştı. Amca, teyze, dede ve ninelerinin ellerini öpen Cevizalan'ın askerlerine harçlıkları verildi. Daha sonra askerler için dualar edilerek, helallik istendi. Duygu dolu anların yaşandığı uğurlama töreninin ardından askerler konvoylarla Ödemiş'e yolcu edildi.
Oğlu Ufuk Süner'i de askere uğurlayan Köy Muhtarı Arif Süner, "Köyümüzde yıllardır devam eden bu geleneği 93/2 tertip askerlerimiz için de sürdürdük. Köyümüzün gençleri Sinan, Okan ve Ufuk'u askere yolcu etmenin mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. İnşallah gittikleri gibi sağ salim dönerler, yine törenlerle karşılarız. Köyümüzde bu gelenek her asker gidişinde yaşatılıyor. Törenlerle askerlerimizi uğurlamaya devam edeceğiz. Vatanımız için gerekirse bizler de yeniden asker olup kışlalara, cephelere koşmaya hazırız. Allah vatanımızın bütünlüğünü bozmak isteyenlere fırsat vermesin, Allah ordumuzun yardımcısı olsun. Tüm askerlerimize hayırlı görevler diliyoruz" dedi.
Bursa Gemlik'te vatani görevini yerine getirecek olan Ufuk Süner de, "Arkadaşlarımla birlikte büyük heyecan ve gurur yaşıyorum. Yüreği vatan sevgisiyle çarpan gençler olarak bu görevi en iyi şekilde yerine getirip köyümüze bu onurla dönmek istiyoruz. Köy halkımıza bu güzel geleneği yaşattıkları için, bize gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.09 06:56 - Son Güncellenme: 2013.05.09 06:56 - HABER MERKEZİ
A