Aşırı terlemeye son

Aşırı terlemeye son

Mardin Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr. Rüçhan Ambar, avuçları ve koltuk altları aşırı derecede terleyen hastasını Mardin Devlet Hastanesi'nde bir ilki gerçekleştirerek ameliyata aldı. Başarı ile sonuçlanan ameliyatın ardından üniversite öğrencisi Ayhan Demir (22) aşırı terleme şikayetinden kurtuldu.

2012.10.13 14:18 - Son Güncellenme: 2012.10.13 14:18 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Aşırı terlemeye son

Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr. Rüçhan Ambar, bu tür ameliyatların büyük ve donanımlı hastanelerde yapıldığını, fakat ameliyatı Mardin Devlet Hastanesi'nde başarı ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Ter bezlerinin normalin üzerinde çalışmaları sonucunda bu rahatsızlığın ortaya çıktığını Belirten Dr. Ambar, "Hastamız altı ay önce bize gelmişti. Ellerinin içi ve koltuk altlarında terleme şikayetiyle bu sebeple de kendisine teroskopik sempaktör önerdik ve kendisi ameliyata karşı çıktı. Tekrar bize müracaat etti ve yapılacak tıbbi müdahaleyi kabul etti. Bu hastalığı göğüs boşluğuna girerek oradaki bir siniri bulduk ve ilgili sinire ulaştıktan sonra kestik, kestikten sonra kestiğimiz bölgeyi kapattık. Bu işlemleri tamamıyla endoskopik yöntemle yaptık. Ama şimdi vücudunda ve ellerinde terleme söz konusu değildir. Hastamız tamamen sağlığa kavuşmuş durumda. Bu tür ameliyatlar büyük ve donanımlı hastanelerde yapılabiliyor. Mardin Devlet Hastanesi'nde ilk defa böyle bir ameliyatı yaptık. Büyük hastanelerdeki sistemin aynısını burada uyguladık" dedi.
Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr. Rüçhan Ambar, bölgede bu tür şikayetleri olan hastaların hastaneye müracaat etmeleri durumunda bu rahatsızlıktan kurtulmalarının mümkün olacağını da sözlerine ekledi.
Ellerinin ve koltuk altlarının aşırı derecede terlemesinden uzun yıllar büyük sıkıntılar yaşadığını kaydeden Artuklu Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisi Ayhan Demir, ameliyattan sonra yeniden dünyaya gelmiş gibi sevindiğini söyledi. Sınavlarda avuçlarının aşırı terlemesinden kalem tutmada zorlandığını ifade eden Demir, "Öğrenciyim, yazı yazarken elim çok terliyordu. Aşırı derecede terleyen elimin altına bir şey bırakmadan yazamıyordum. Arkadaşlarımın elini tutuğum zaman sürekli ıslaktı çeşme gibi su geliyordu ellerimden. Koltuklarımın altından ve ayağımın alt kısmından ve avuç içinde terleme vardı. Kimse ile tokalaşmak istemiyordum. Aşırı terlemenin verdiği rahatsızlık ile psikolojim bozulma noktasına gelmişti. Sürekli huzursuzdum. Ameliyat olduğumdan beri terleme yok, kurtuldum artık. Ameliyatı gerçekleştiren ve beni sağlığıma kavuşturan doktoruma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2012.10.13 14:18 - Son Güncellenme: 2012.10.13 14:18 - HABER MERKEZİ
A