Antalya'ya turist yağıyor

Antalya'ya turist yağıyor

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, yıl sonu itibariyle 11 milyonu aşan bir yabancı misafir sayısına ulaşacaklarını söyledi. Antalya Havalimanı'nda ise yıl sonuna kadar gelen ve giden yolcu sayısının 23 milyonu bulacağı belirtildi.

2013.10.14 12:38 - Son Güncellenme: 2013.10.14 12:38 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Antalya'ya turist yağıyor


 

Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, sezona başlarken ortaya büyük hedefler koyduklarını belirterek, Türkiye ve Antalya'da yüzde 5'lik bir artış beklediklerini kaydetti. Eylül ayını sonu itibari ile yüzde 8'lik bir büyüme gerçekleştirdiklerini ifade eden Ayık, dünyadaki olaylara bakıldığı zaman yakalanan bu ivmeyi sektör adına bir başarı olarak niteledi.

YAKINLIK VE HİZMET KALİTESİ ÖNEMLİ

Antalya'nın tüm dünya tarafından bilinen turizm destinasyonlarından biri olduğunu vurgulayan Ayık, "Tatil denildiği zaman özellikle Avrupa ülkeleri ve yakın ülkeler Antalya'yı tercih ediyor. Sunulan ürün, hizmet, standarttının yüksekliği ile Antalya her zaman ön plandadır. Bu özellik Türkiye'nin ziyaretçi sayısında önemli bir pay alıyor" dedi

RUS VE ALMAN PAZARI BÜYÜDÜ

2012 yılının sıkıntılı bir yıl olmasın rağmen Rusya ve Almanya'da pazarlarını koruklarını dile getiren Ayık, "Onun yansımasını bu yıl net şekilde görüyoruz. Bu iki pazarda yüzde 18'lik bir büyüme var. Buna biraz da Arap baharı ve Afrika'da yaşanan olaylarında etkisi olabilir. Rus pazarının her yıl tatil alışkanlığında büyüme var. Biz de her zaman bu pazarda lideriz" diye konuştu. Ayık, yüzde 8'lik büyüme doğrultusunda yıl sonu yabancı misafir sayısının 11 milyonu geçeceğini sözlerine ekledi.

11.5 MİLYON YOLCU BEKLENİYOR

Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz ise bu yıl sezonu erken açtıklarını ve havaların iyi gitmesi nedeniyle geç kapanacağını kaydetti. Antalya Havalimanı olarak yeni yolcu rekorları kırmayı beklediklerine değinen Yavuz, yıl sonuna kadar 11.5 milyon yolcu ağırlamayı beklediklerini söyledi. Gelen ve gidenle birlikte toplam 23 milyon yolcuyu ağırlamayı hedeflediklerini dile getiren Yavuz, geçen yıl biraz turist kaybetmelerine rağmen bu yıl dengelerin yerine oturduğunu belirtti.

UÇAK REKORU

Her geçen gün yolcu sayılarının arttığını ifade eden Yavuz, geçen Ağustos ayı içinde inen kalkan uçak sayısında 985'e ulaşarak yeni bir rekor kırdıklarını hatırlattı. Yavuz, Ruslar ve Alman yolcuların pazarda lider olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.14 12:38 - Son Güncellenme: 2013.10.14 12:38 - HABER MERKEZİ
A