Antalya'dan facia haberi geldi

Antalya'dan facia haberi geldi

Turizmin başkenti Antalya dün gün boyu yağan yağmura teslim oldu. Yağmur nedeniyle onlarca sürücü yollarda kaldı. Ev ve iş yerlerlerinin yanı sıra geçen ay açılan Antalya'nın en büyük alışveriş merkezini de su bastı. Öte yandan Antalya Havalimanı'nda uçuşlar iptal edildi, yüzlerce yolcu havaalanında perişan oldu. Sabah saatlerinde uçuşlar normale döndü fakat bu kez de çok fazla uçuş olduğu için gecikmeler yaşandı. Tüm bunlar olurken facia haberi haber merkezlerine ulaştı. Antalya'da 6 kişi şiddetli yağış nedeniyle kayboldu.

2011.10.10 10:59 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel
A
Antalya'dan facia haberi geldi

Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Gebiz Beldesi Haskızılören Köyü'nde dün geceden bu yana aralıklarla devam eden şiddetli yağış nedeniyle 6 kişiye ulaşılamıyor. 3 köprünün yıkıldığı beldede mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı. 1000 dekar alan sular altında kaldı. Vali Ahmet Altıparmak olay yerinde incelemelerde bulundu.

KENT YAĞMURA TESLİM

Antalya'da gün boyu yağan yağmur nedeniyle özellikle Fener Mahallesi ve Aksu bölgesinde çok sayıda su baskını oldu. Bir çok sürücünün araçlarında mahsur kalmasına neden olan yağmurda 50 dolayında ev ve işyerini su bastı. Geçen ay hizmete açılan Terracity Alışveriş Merkezi'nin zemin katındaki bazı mağazalar da su içinde kaldı.

Yağış Antalya'da özellikle akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Fener Mahallesi'nde bulunan Şehir İçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerinin de mahsur kalarak itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığı su baskınlarında yaklaşık 50 ev ve iş yerini su bastı. İtfaiyeye gelen su baskını ihbarlarının ardı arkası kesilmezken, ekipler kurtarma çalışmalarını güçlükle tamamlayabildi. Baskınlar nedeniyle Antalya'ya gezi için gelen turistler de zor anlar yaşadı. Bir grup turistin otobüsten inerek kaldıkları otele ulaşabilmek için suların içinden geçmek isterken zorlandıkları görüldü.

Antalya'da geçen ay hizmete açılan en büyük alışveriş merkezi Terracity AVM'nin zemin katındaki bazı mağazalar da su içinde kaldı.

TÜM OKULLAR 1 GÜN TATİL

Antalya'da bugün de etkili olması beklenen şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle, bütün okulları bir gün süreyle tatil edildi. Tatil kapsamını taşımalı eğitimden bütün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarını kapsayacak şekilde genişleten Milli Eğitim Müdürlüğü, fırtınanın saatteki hızının 70 kilometrenin üzerinde olmasının beklendiğine dikkat çekti. Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, il genelinde bütün okulların bir gün süreyle tatil olduğunu, yarın için ayrı bir değerlendirme yapılacağını kaydetti.

BİR ÇOK UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle son 6 saatte 60'ın üzerinde uçuşun etkilendiğini söyledi. Yavuz, hava muhalefeti nedeniyle pilotların istekleri doğrultusunda Antalya Havalimanı'nda bir çok uçuşun iptal edildiğini açıkladı.

Aynı zamanda Antalya Havalimanı'na inecek olan uçakların da bölgedeki diğer havalimanlarına yönlendirildiğini belirten Yavuz, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nin (DHMİ) yönetmeliği doğrultusunda uçuşlarını yapamayan yolculara ilişkin yemek verildiğini, belirli bir süreyi geçtikten sonra ise işletici firmaların yükümlülüğü doğrultusunda da otellere götürülerek dinlendirildiklerini açıkladı. Antalya Havalimanı'ndaki kalkışlarda problem olmadığını, inişlerde risk yaşandığını, gidecek yolcuların da gelecek uçaklarla gitmeleri gerektiğinden kaynaklanan bir problem olduğunu anlatan Mehmet Yavuz, Antalya Havalimanı'ndaki uçuşların genellikle yurtdışı ağırlıklı olduğu için mahsur kalan yolcuların büyük bir bölümünü de turistlerin oluşturduğunu söyledi. Yavuz, inişlerin hava muhalefeti nedeniyle riskli olduğunu ancak, pilotların isteği ve kule yardımıyla isteyen pilotların inişine izin verildiğini fakat birçok uçuşun ise çevredeki diğer havalimanlarına yönlendirildiğini de dile getirdi.

Öte yandan Antalya Havalimanı'ndaki yolcuları taşımak için farklı havalimanlarından gelen ve iniş yapamayan uçakların Antalya'nın kuzey dağlarında görüş açısını önemli ölçüde daraltan 'CB' olarak adlandırılan ve içeriğinde ciddi oranda buz içeren bulutların neden olduğu da belirtildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.10.10 10:59 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A