Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem

AFAD, saat 22.53'te Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Yaklaşık 9 saniye süren deprem çevre illerde de hissedildi. Çevre Şehircilik Bakanı Kurum, "İlk incelemede şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık" dedi.

2021.01.10 22:59 - Son Güncellenme: 2021.01.11 00:56 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem
02:10 Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem

İLGİLİ VİDEO

Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem

00:24 Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem - 2

İLGİLİ VİDEO

Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem - 2

08:48 Oturduğunuz binanın depreme dayanıklı olduğunu düşünüyor musunuz? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Oturduğunuz binanın depreme dayanıklı olduğunu düşünüyor musunuz? (ÖZEL HABER)

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 22.53'te Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Kalecik ilçesinde saat 22.53'te, 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi.

Depremin 12 kilometre derinlikte olduğu kaydedildi. 

 

 

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Ankara'da Kalecik merkezli meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimizce başlatılan ilk incelemede şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık." dedi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, depreme ilişkin ilk açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Saat 22:53'te ilimiz Kalecik ilçesi merkezli (AFAD verilerine göre) 4,5 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." 

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Ankara merkezli 4.5 büyüklüğündeki deprem hepimizi endişelendirdi. Ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Bizlere Başkent 153 hattından ulaşabilirsiniz. Bütün vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi. 

ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin kentte hafif şekilde hissedildiğini, herhangi bir olumsuzluğun kendilerine iletilmediğini söyledi.

Vali Ayaz, taramaların ise devam ettiğini sözlerine ekledi.

Çorum merkez ile Sungurlu ilçesinde de deprem hafif hissedildi.

AFAD İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, henüz olumsuz bir durumun yansımadığı bildirildi.

Deprem, Kırıkkale'de de hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar cadde ve sokaklara çıktı.

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada, Kalecik'te meydana gelen depremin kentte de hissedildiği belirtildi.

Bütün ilçeler ve köylerle irtibata geçildiği aktarılan açıklamada, "Şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadesi kullanıldı. 

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara Kalecik'te meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz sahada, süreci yakinen takip ediyoruz. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'DAN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

Twitter'dan paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, herhangi olumsuz bir haberin olmamasını temenni ediyorum."

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN GEÇMİŞ OLSUN PAYLAŞIMI 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'da Kalecik ilçesi merkezli deprem sebebiyle bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Cenabıhak ülkemizi her türlü afetten ve felaketlerden korusun." ifadelerine yer verdi.

SON DEPREMLER

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.01.10 22:59 - Son Güncellenme: 2021.01.11 00:56 - HABER MERKEZİ
A