Almanya'da kimya tesisinde patlama: 5 kişi kayıp!

Almanya'da kimya tesisinde patlama: 5 kişi kayıp!

Almanya'nın Leverkusen kentindeki bir çöp depolama tesisinde patlama meydana geldiği bildirildi. Patlama sonrası çıkan yangın nedeniyle gökyüzü siyah duman bulutuyla kaplanırken, 5 çalışanın ise kayıp olduğu bildirildi.

2021.07.27 12:16 - Son Güncellenme: 2021.07.27 14:17 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Almanya'da kimya tesisinde patlama: 5 kişi kayıp!

Almanya'nın Leverkusen kentinde ilaç şirketi Bayer'in de fabrikasının bulunduğu sanayi bölgesinde patlama meydana geldi. Patlama sonrası çıkan yangın nedeniyle gökyüzü siyah duman bulutlarıyla kaplandı. Almanya Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi, patlamanın tehlike oluşturduğu gerekçesiyle çevrede yaşayanlara yoğun duman oluşması nedeniyle çevredeki ev ve iş yerlerinin cam ve kapılarının kapalı tutulması çağrısında bulundu. Patlama nedeniyle yaralı olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Alman medyası, patlamanın, tesisin akaryakıt tanklarının bulunduğu alanda meydana geldiğini yazdı. Leverkusen itfaiyesi de akıllı telefon kullanıcılarına "yüksek tehlike" uyarısı gönderdi. Patlama nedeniyle oluşan dumanın kilometrelerce uzaklıktan görülebildiği ifade edildi.

Kimya tesisini işleten Currenta yaptığı açıklamada, patlama nedeniyle çok sayıda çalışanın yaralandığını, 2 kişinin durumunun ağır olduğunu, 5 işçinin ise kayıp olduğunu belirtti. Polis, bölgeye giden oto yollara giriş çıkışları kapattı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.07.27 12:16 - Son Güncellenme: 2021.07.27 14:17 - HABER MERKEZİ
A