Aliyev canlı yayında sorularını iletti, yanıt istedi

Aliyev canlı yayında sorularını iletti, yanıt istedi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ihracı yasak İskender M füzelerinin Şuşa'ya atılmasıyla ilgili önemli detaylar açıkladı. Konuyu Putin ile konuştuğunu, Rusya Savunma Bakanlığı'na mektup yolladıklarını söyledi. Aliyev, "Karabağ Savaşında İskender kullanılmadı" diyen Peskov'a da sert çıktı.

2021.04.13 14:19 - Son Güncellenme: 2021.04.13 14:19 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Aliyev canlı yayında sorularını iletti, yanıt istedi

Azerbaycan, ihracı yasak İskender M füzesinin Şuşa'ya atılması hakkında Rusya'dan açıklama bekliyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, konuyla ilgili son detayları açıkladı. 

Bakü'de düzenlenen "Güney Kafkasya'ya Yeni Bakış: Savaş Sonrası Gelişim ve İşbirliği" adlı konferansta konuşan Aliyev, Rusya Savunma Bakanlığı'na mektup gönderildiğini ve meseleyi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de görüştüğünü açıkladı.

Aliyev, "Bu konuyu 1 Nisan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le olan telefon görüşmemde gündeme getirdim. Konuşmaya ait resmi açıklamada bu bölüm yer almadı çünkü Rusya ile aynı ifadeleri kullandık. Cevabı öğrenmemiz gerektiğini söyledim. Neredeyse 2 hafta oldu. 4 Nisan'da Savunma Bakanlığımız, Rus Savunma Bakanlığı'na resmi mektup yazdı. Fotoğraf ve video kanıtları göndererek yanıt istedik. Bu füzelerin ne olduğunu sorduk. 9 gün geçti ama hala yanıt yok" diye konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov "2. Karabağ Savaşı'nda İskender füzesi kullanılmadı" demişti. Peskov'a sert çıkan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "İskender burada, gelip görebilirsin. 15 dakika mesafede" dedi. 

Cevapsız kalan soruları da bir kez daha dile getiren Aliyev, "İskender burada. İhracı yasak olan İskender M, Şuşa'ya nasıl geldi. Nereden ateşlendi? Kim ateşledi? Cevap bekliyoruz" dedi. 

Ermenistan'ın eski Savunma Bakanı, 2. Karabağ Savaşı'nda İskender füzesi kullanılıp kullanılmadığını değerlendirirken "Savaş sırrı" deyip detay vermemişti. Bu tutum 'üstü kapalı onay' olarak kabul edildi. 

İlham Aliyev, Ermeni Bakanın sözlerini gülerek değerlendirdi ve "Eski Ermeni Savunma Bakanı yorum yaptı. 'Bunu söyleyemem çünkü savaş sırrı' dedi. Bu insanların seviyesi bu kadar. Bu kişiler askeri kararlar alan insanlar. Savaş sırrı demek, bunu kabul etmek anlamına geliyor" diye konuştu. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.04.13 14:19 - Son Güncellenme: 2021.04.13 14:19 - HABER MERKEZİ
A