Akademik tezler ekonomiye değer katacak

Akademik tezler ekonomiye değer katacak

Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) öğretim üyelerinin hazırladığı tezler ve buluşlar, Destek Patent A.Ş.'nin "inoversite" projesi çerçevesinde ekonomiye kazandırılacak.

2012.01.11 15:31 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Akademik tezler ekonomiye değer katacak

Destek Patent A.Ş. tarafından sanayi kuruluşlarındaki Ar-Ge faaliyetlerine katkı sağlamak, üniversitelerce geliştirilen teknolojik yeniliklerin ve patent oluşturmaya değer yenilikleri Türkiye ekonomisine kazandırmak için geliştirilen "inoversite" projesine Uludağ Üniversitesi'nden destek geldi. Uludağ Üniversitesi'nin projeye akademik kurum olarak katıldı. Rektörlük binası konferans salonunda Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, fakülte öğretim üyeleri ile bir araya gelen Destek Patent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, hazırlanan proje hakkında bilgi verdi.
Mühendislik fakültesinin önderliğinde 7 yıl önce patent derslerini Uludağ Üniversitesi'nde başladığına dikkat çeken Yamankaradeniz, öğretim üyeleri Recep Yamankadeniz ve Sedat Ülkü tarafından başlatılan patent derslerinin şu an Türkiye'de 4 üniversitede olduğunu belirtti. Yamankaradeniz, üniversite ile ortaklaşa teknoloji transfer merkezi yapmayı planladıklarını kaydetti. "İnoversite" projesini hayata geçirmeyi arzuladıklarını kaydeden Yamankaradeniz, "Üniversitede var olan tezler ve çok değerli ilmi çalışmaların altında birçok buluş yatıyor. Bugün üniversitelerdeki bu zenginlik maalesef sanayide uygulanmıyor. Biz 28 yıldan beri bu konuda çalışıyoruz. Arkadaşlarla birlikte bu konuda ne yapılabileceğini düşünüp bir proje hazırladık. Bu projeyi sizlere takdim ediyoruz. Bu projenin temeli, üniversitede bilgilerin sanayide uygulanabilirliğini artırmaktır" dedi.
Birçok fakültenin dekan ve yardımcılarının katıldığı toplantıda, öğretim üyeleri Yamankareniz'e sorular yönelterek 'inoversite' projesi hakkında bilgi aldı.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.01.11 15:31 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A