AK Parti'den HKMO'ya ziyaret

AK Parti'den HKMO'ya ziyaret

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi yönetim kurulunu ziyaret etti.

2013.10.14 11:22 - Son Güncellenme: 2013.10.14 11:23 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
AK Parti'den HKMO'ya ziyaret

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şube Başkanı Ufuk Ay, İmar Kanunu ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yapılan son değişiklikler ile ilgili Alpaslan Yıldız'a bilgi verdi. Yeni düzenleme odaların üyelerini denetleme görevi kaldırıldığını ifade eden Yıldız, "Sadece odaların proje kontrolü şeklinde uyguladıkları vize kaldırılmıştır. HKMO Mesleki Denetim ve Ücret Yönetmeliği gereği biz, üyemizin sicil durumunun uygunluğunu ve yapılan işin ücret yönünden mevzuata uygunluğunu kontrol etmekteyiz. Mesleki denetim uygulaması yaparken birim fiyatlara uygun fatura kesilmemiş işlerin mesleki denetimleri yapmamakta ve haksız rekabetin önüne geçmekteyiz. Fatura denetiminin olmaması demek işlerin daha düşük fiyatla alınması demektir. Dolayısıyla üretilen hizmette daha düşük olacak, düşük nitelikli yapılar oluşacaktır" dedi.

Fatura denetimi yaparak aynı zamanda devletin de hizmetini yerine getirdiklerini kaydeden Ay, şöyle devam etti:

"Fatura denetiminin olmaması yakın zamanda meslektaşlarımızın vergi daireleri ile ciddi sıkıntılar yaşamasına sebep olacaktır. Üyelerimizin sicil durumunun uygunluğunu kontrol ederek de sahte mühendislerin çoğalmasına ve mesleki faaliyette bulunmasına engel oluyoruz. Bu çerçevede kurumların her ayın ilk haftası bir önceki aya ait işlemleri ilgili meslek odasına göndermesi gerekmektedir. Fakat kurumların bir kısmından her ay düzenli olarak listeler gelse de bir kısmından gelmemekte, dolayısıyla mesleki denetim yapılmayan işlerin kontrolü şubemizce yapılamamaktadır."

Alpaslan Yıldız ise, Nilüfer ilçesinde mahalle köy bazında ziyaretler gerçekleştirerek o mahallelerde yaşayan insanların sıkıntılarını ve taleplerini dinlediklerini kaydetti. Daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent oluşturabilmek için kent planlamasına TMMOB'a bağlı mühendislerin de yer alacağı bir teknik ekip oluşturmak istediklerini dile getiren Yıldız, "Bu teknik ekipte Harita ve Kadastro Mühendisi üyelerimizi de görmek isteriz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.14 11:22 - Son Güncellenme: 2013.10.14 11:23 - HABER MERKEZİ
A