AK Parti'den engellilere ziyaret

AK Parti'den engellilere ziyaret

AK Parti İl Sosyal İşler Başkanlığı Özürlüler Koordinasyon Merkezi, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla engellileri ziyaret etti.

2011.12.05 17:25 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
AK Parti'den engellilere ziyaret

AK Partililer, cuma günü engellilerin eğitim gördüğü okullarla ve aile ziyaretlerinin ardından cumartesi günü Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ile birlikte Osmangazi'de oturan Sunaz ve Dağhan Zırtlan isimli 2 engelli çocuğu bulunan bir aileye konuk oldu, dertlerini dinledi.
Yıldırım'da da Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, yine Sosyal İşler Başkanlığı'nın oluşturduğu heyetle zihinsel engelli 8 yaşındaki Oğuzhan Timuçin'i evinde ziyaret etti. Şerbetçioğlu, aileyle sohbet edip özürlü çocukları hakkında bilgi aldı. Bayburt'tan Bursa'ya göç ettiklerini söyleyen baba Yaşar Timuçin, mesleğinin marangoz olduğunu ancak işsiz olduğunu ifade etti. Oğuzhan'ın bakım masrafları için asgari ücret tutarında devletten yardım aldıklarını söyleyen Yaşar Timuçin, haftada iki saat engelli çocuklarının İrem Özel Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gördüğünü anlattı. Devletin desteğini her zaman yanlarında gördüklerini ifade eden Timuçin, en büyük arzusunun ise iş bularak ailesinin geçimini sağlamak olduğunu kaydetti. Ailenin sorunlarını dinleyen Şerbetçioğlu, Timuçin ailesine destek sözü verdi.
İl Sosyal İşler Başkanlığı'nı oluşturan AK Partililer bugün de Bursa Milletvekili İsmail Aydın ile 220 çocuğun eğitim aldığı Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Okul Müdürü Mustafa Erkal Tümer'den okulun meseleleri hakkında bilgi alan İsmail Aydın ve Sosyal İşler Başkanı Öznur Yağcı, öğrencilerle zaman geçirip ailelerin dertlerini dinlediler.
Milletvekili Aydın, Türkiye'de 300 bin Bursa'da ise 10 bini aşkın aileye evde bakım ücreti ödendiğini, bütçede bu yıl engelliler için ayrılan ödeneğin 4 milyar liradan 6 milyar liraya çıkarıldığı söyledi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.12.05 17:25 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A