Ağlatan mektup!

Ağlatan mektup!

Tecavüze uğrayan kızı için hukuk mücadelesi başlatan baba Ahmet İ.'ye sosyal medyada destek çığ gibi büyürken, bugüne kadar yaşadıklarını kimseye anlatmayan 16 yaşındaki tecavüz mağduru H.İ ilk kez sesini duyurdu.

2013.05.09 10:49 - Son Güncellenme: 2013.05.09 10:49 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ağlatan mektup!

'Şimdi kendim için adalet istiyorum. Sesime ses verin' diyen H.İ'nin mektubunu babası Ahmet İ. Facebook sayfasından paylaştı.
 

KIZIMDAN SİZLERE MEKTUP VAR

Merhaba hiç tanımadığım insanlar ve babam.

Sizler beni babamın KIZIM İÇİN ADALET İSTİYORUM çığlığı ile tanıyorsunuz.

Ben H.İ

Hikayemi internetten, gazetelerden, haberlerden dinlediniz. Sizlerle beraber ben de tekrar tekrar dinledim, okudum, bazen anladım, bazen eleştirilere anlam veremedim ama dinledim. Ben sustum, babam konuştu. SESİM, NEFESİM, ÇIĞLIGIM oldu BABAM

Bu defa babam konuşmasın, babam anlatmasın, ben anlatayım yaşadıklarımı hissettiklerimi...

Ben H.İ

Yaşım 14-15, yaşadıklarım yaşımdan büyük. Yaşıtlarım gibi oyun hikayelerim, okul anılarım, doğum günü hatıralarım yok artık! Silindi aklımda rüyalarımda olan ne varsa bir gecede silindi gitti. Yaşımdan büyük yaşadıklarım hatırladıklarım artık. Yarın 7 mayıs ve benden çok babamın mahkemesi var. Benim yaşımdan da küçük tü N.Ç.'nin yaşı. GÖRDÜM, OKUDUM, BAKTIM. KORKUYORUM şimdi babamın çığlığı yetecek mi beni kurtarmaya.

Davama bakacak hakimlerin kızları var mıdır bilmem. Yoksa bile kız yeğenlerı vardır. Diliyorum bir an için bakmışlardır onların yüzüne. Ancak öyle anlarlar belki ne yaşadıgımı.

Çok tuhaf, ben bir ögrenciydim, ödev yapmam gereken bir saatte tanımadığım insanlara mektup yazıyorum. En çok edebiyat ögretmenim okusun isterdim. Acaba konpozisyon değerlendirmesine alsaydı mektubumu, kaç verirdi bana.

BEN H.İ

Hiç bilmediğim bir yasayla, o korkutucu gecede yaşadığım şeyin ardından yaşımın bir gecede 16-17 olduğunu, rızamın olduğunu söyleyen yasalar ve amcalarla bir gecede büyüdüm demek. Ama benim daha okulum bitmedi, oyunlarım yarıda kaldı. Nasıl büyüttünüz beni! Nasıl karar verdiniz büyüdüğüme. Boyum da aynı benim, saçım da uzamadı ki. Nasıl büyüdüm ben bir gecede? Bana da söyleyin nasıl büyüdüm, nasıl büyüttünüz beni?

Ben H.İ

Yaşından büyük cümleler kurmayı örgendim rezil bir gecede.

Benim için açılan internet sayfalarında, tanımadığım insanların elinde 'H.İ. için adalet istiyoruz' yazılı bir kağıtla çekilmiş resimler gördüm. Birinde ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN yazıyordu. Okuyunca aklıma direk babam geldi. Evet o varsa yalnız degilim ve sizler hiç tanımadığım insanlar annelerim, ablalarım, abilerım ve babam, babalarım... Sizler de ve daha niceleriniz...

Ben H.İ.

Bugüne kadar babamın adalet istediği kızı
Ben H.İ 'aaaa bu o mu' diye yüzüme anlamadığım bir bakışla baktıkları kızım, evet o benim.
Babası Ahmet İnci'nin 'kızım için adalet istiyorum' diye ortalığı tırnakladığı kızı, evet o benim
 

Ben H.İ
Annesiyle okula, sinemalara gitmesi gerekirken karakollara, hastanelere, mahkemeye, avukatlara gitmek zorunda bırakılan, evet işte o benim. Doğru tanıdınız, bildiniz.
Ama bilmediğiniz; geceleri korkuyla uyuyamadığım, artık öğrenci olmadığım, artık hep yaşımdan daha büyük görüldüğüm...
Evet ben H.İ. Bugüne kadar babasının KIZIM İÇİN ADALET İSTİYORUM dediği kızı
Şimdi ben H .İ.

Kendim için ADALET İSTİYORUM, SESİME SES VERİN

ZANLI 9 GÜNDE SERBEST BIRAKILDI

Sarayköy İlçesi'nde yaşayan Ahmet İ., 16 yaşındaki kızı H.İ.'nin akrabası A.Ç.'nin tecavüze uğradığını iddia ederek geçen şubat ayında şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan A.Ç. önce nöbetçi mahkemece tutuklandı, ardından, üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu 9 gün sonra serbest bırakıldı.

A.Ç.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmasına tepkili olan Ahmet İnce, sosyal paylaşım sitelerinde 'Kızım İçin Adalet İstiyorum' isimli bir platform oluşturarak imza kampanyası başlattı.

Kampanyaya destek veren yaklaşık 60 bin kişiden destek geldi, imzalar toplandı. Türkiye genelinde çok sayıda sivil toplum kuruluşundan da babaya destek verirken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de twitter hesabından konuyla ilgilendiğini ve davaya müdahil olacaklarını açıkladı.  Bakanlık ayrıca tecavüz zanlısı için mahkemeye "Tutuklu yargılayın" başvurusunda bulunup, müdahil oldu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 10:49 - Son Güncellenme: 2013.05.09 10:49 - HABER MERKEZİ
A