ABD'den itiraf: Savaşa hazır değiliz

ABD'den itiraf: Savaşa hazır değiliz

Eski ABD istihbarat subayı Rebecca Koffler, Rusya ile savaşma olasılığının artık varsayımsal olmadığını, ancak ABD hükümetinin buna hazır olmaktan çok uzak olduğunu belirtti.

2021.07.11 17:49 - Son Güncellenme: 2021.07.11 17:49 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
ABD'den itiraf: Savaşa hazır değiliz

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), geçtiğimiz günlerde bölgedeki Rusya müttefiki Belarus'a seyahat yasağı getirdi. Rusya ise Karadeniz'de yeni bir askeri tatbikat gerçekleştirdi. İki ülkenin karşılıklı hamleleri bölgede gerilimi artırırken, ABD'den Rusya konusunda çarpıcı bir açıklama geldi. Eski ABD istihbarat subayı Rebecca Koffler, Rusya ile savaşa hazır olmadıklarını söyledi.

"OLASI BİR SAVAŞA HAZIR DEĞİLİZ"

The Hill internet sitesine konuşan eski ABD istihbarat subayı Rebecca Koffler, ABD hükümetinin Rusya ile olası bir savaşa hazır olmadığını belirterek, Putin'in buna olan inancının Washington'u daha da zor bir duruma soktuğunu söyledi.

Koffler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Üçüncü Dünya Savaşı çıkması durumunda Batılı ülkeler kaybedeceklerini biliyorlar" ifadelerine atıfta bulunarak, "Rus liderin güveni, Moskova'nın Washington'la kendi belirleyeceği koşullarda savaşabileceği ve savaşı kazanabileceğine olan inancından kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

"RUSYA, SAVAŞ ALANI OLARAK SİBER ALAN VE UZAYI SEÇTİ"

Koffler, ABD'nin, Afganistan ve Irak'ta bulunan zayıf donanımlı düşmanlara karşı bile yüksek teknolojiye başvurduğunu gören Rusya'nın, savaş alanı olarak siber alan ve uzayı seçtiğine dikkat çekti.

ABD'nin bilişim ağları ve uydularının savunmasız durumda olduğunu kabul eden eski istihbarat subayı, Rusya'nın ABD'nin yörünge savunma sistemini devre dışı bırakabileceği olasılığını dışlamadı.

Şu anda, Karadeniz bölgesinin Rusya ile NATO arasındaki olası bir savaşın en muhtemel merkez üsslerinden biri olmaya devam ettiğine vurgu yapan Koffler, Putin'in bir savaş durumunda Washington'un Moskova'ya nasıl karşı koyacağını bilmediğine olan güveninin, ABD'yi daha da zor bir duruma soktuğunu kaydetti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.07.11 17:49 - Son Güncellenme: 2021.07.11 17:49 - HABER MERKEZİ
A