'AB treni yeniden hızlanacak'
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği'ne tam üyeliğin Türkiye için stratejik bir hedef olduğunu belirterek "Amacımız bu trene yeniden hız verilmesi" dedi.
2014.09.12 17:38 - Son Güncellenme: 2014.09.12 17:38 - Dünya - HABER MERKEZİAB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Portekiz ziyareti sırasında Türkiye'nin AB ile müzakere süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Portekiz Dışişleri Bakanı Rui Machete'le bir araya gelen Volkan Bozkır, üyelik sürecinin hızlandırılabilmesi için Avrupa Birliği'nin de adım atması gerektiğini vurguladı.
Bakan Bozkır, "AB ve dostlarımıza son üç yılda yaşanan duraklamanın gerçek fotoğrafı yansıtmadığını göstermek için elimden geleni yapacağım." dedi.
Türkiye'nin üyeliğine Portekiz'in verdiği desteğin süreceğinden emin olduğunu dile getiren AB Bakanı Bozkır, "Bunun bir kelebek etkisi yapmasını umuyorum" ifadesini kullandı.
Portekiz Dışişleri Bakanı Rui Machete da, Türkiye'ye desteklerini yineledi ve Ankara'nın Ortadoğu'daki rolünün önemine dikkat çekti.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
00:23
-
00:49
-
00:31
-
00:39
-
03:09
En Çok Okunanlar
- Bursa Mudanya'ya güzellik katacak proje!
- UEDAŞ duyurdu: Bursa'da elektrikler...
- BURULAŞ yeni ray projesi için testleri...
- Bursa'da korkunç cinayet! Kayıp olarak...
- Bursa'ya iki yeni öğrenci yurdu müjdesi!
- Bursa İnegöl'de alacak verecek kavgasında...
- Bursa'da hava sıcaklığı 3 katına çıkıyor!
- Bursalılar dikkat! Türkiye'nin en ucuz...
- Bursa'da 7 araç bir birine girdi!
- Bursa'da o yollar trafiğe kapanıyor!
- SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü Meclis'te
- Bursa'da 17 yaşındaki Yunus, evlerinin...
- Orhangazi ve İznik'in ortak acısı! Eczacı...
- Bursa Emniyet Müdürlüğü açıkladı! Çok...
- Bursa'da sular kesilecek: 20 Ocak BUSKİ su...