AB süreci "dönüşü olmayan bir yol"

AB süreci "dönüşü olmayan bir yol"

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Alman Focus dergisine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB ile müzakere sürecini "dönüşü olmayan bir yol" olarak niteledi.

2013.06.29 14:27 - Son Güncellenme: 2013.06.29 14:27 - Siyaset
A
AB süreci "dönüşü olmayan bir yol"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Alman Focus dergisine yaptığı açıklamada AB ile üyelik sürecinde Almanya'dan destek beklediklerini belirterek, Türkiye ile Almanya arasında çok özel ilişkilerin olduğunu ifade etti. Ahmet Davutoğlu, AB üyeliğinin Türkiye için stratejik öncelik olmaya devam ettiğini vurgulayarak, Türkiye'nin AB ile müzakerelerini "dönüşü olmayan bir yo"l olarak niteledi.

Türkiye'de yaşanan Gezi Parkı olaylarına da değinen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, yaşananların Türkiye'de sağlıklı bir demokrasinin varlığının göstergesi olduğunu ifade etti. Türkiye'de her hükümet temsilcisinin veya politikacının eleştirilebilir olduğuna işaret eden Davutoğlu, "hükümetin kamu düzenini sağlamak ve barşçıl göstericileri illegal amaçlar için kullanmak isteyenlerden korumak" görevi olduğunu kaydetti.

''Türk demokrasisi ikinci sınıf bir demokrasi değildir'' diyen Davutoğlu, ülkede  diyalog yoluyla sorunları çözmek için gerekli yapıların, katılım ve hukukun üstünlüğünün mevcut olduğunu vurguladı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.06.29 14:27 - Son Güncellenme: 2013.06.29 14:27 - boş7
A