'80 bin sözleşmeli personeli kadroya aldık'

'80 bin sözleşmeli personeli kadroya aldık'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuda çalışan 80 bin sözleşmeli personeli kadroya aldıklarını belirtti.

2013.05.02 20:24 - Son Güncellenme: 2013.05.02 20:26 - Ekonomi
A
'80 bin sözleşmeli personeli kadroya aldık'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınmasına yönelik çalışmaları değerlendirdi. Çelik, "Bu çalışmayı yaparken 164 sözleşmeli personel var. Bunların 75 bini KİT'lerde, KİT'ler değerlendirme kapsamında değil. Geri kalan 80 bin sözleşmeli ile yerel yönetimlerdeki sözleşmelilerin toplam değerlendirilmesinin daha doğru olacağı şeklindeki bir çalışmayı yürütüyoruz. Bunun netleşmesi Sayın Başbakanımızın takviminin netleşmesinden sonra olacak." dedi. Ankara'daki Şanlıurfa Tanıtım Günleri'ne katılan Bakan Faruk Çelik, girişte basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınması ile ilgili yürütülen çalışmaların ne durumda olduğuna ilişkin Çelik, "Sayın Başbakanımız yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin de bu dönem kadroya alınacağını söylemişti. Bu çalışmayı yaparken 164 sözleşmeli personeli var. Bunların 75 bini KİT'lerde KİT'ler değerlendirme kapsamında değil. Geri kalan 80 bin sözleşmeli ile yerel yönetimlerdeki sözleşmelilerin toplam değerlendirilmesinin daha doğru olacağı şeklindeki bir çalışmayı yürütüyoruz. Bunun netleşmesi Sayın Başbakanımızın takviminin netleşmesinden sonra olacak. Yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personel dışında alınmış kesin bir karar yok ama diğerlerinin talepleri devam ediyor. Bunları da köklü bir şekilde çözüme kavuşturabilir miyiz diye de bir çalışmayı tamamlamış bulunuyoruz." diye konuştu.
"TAKSİM HİÇBİR ANMA PROGRAMINA KAPATILMADI"

1 Mayıs olaylarına ilişkin olarak ise Çelik, 1 Mayıs'ın işçinin bayramı olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: "Taksim 1977 olaylarından dolayı emek açısından sembolik önem taşıyor. Ona saygı duyuyoruz, bu açıdan Taksim'i de kapatmış değiliz, Taksim açık. Nitekim gelip oraya çelenk konabilir, bildiriler okunabilir, 77 çerçevesinde telin edilmesi gerekenler telin edilebilir. Bu açıdan Taksim hiçbir zaman kapalı olmayacak. Ama Taksim bir miting alanı olsun düşüncesi konusunda Sayın Başbakan sendika temsilcilerine çok net söyledi. Dedi ki, 'İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasına iki dev miting alanı yapmak üzereyiz, o talimatı verdim' bu görüş doğru bir görüştür. 14 milyon insanın yaşadığı İstanbul'da mekanlar gelişi güzel kullanılmamalı. Bu yönde hükümetin bir çalışması var." Bu açıdan bakılacak olursa ise o kadar inşaatın olduğu yerde bazı sendikaların ısrarcı olmasının doğru olmadığını belirten Çelik, dün ki görüntülerin Türkiye'nin hak ettiği görüntüler olmadığını dile getirdi. Birçok sendika ve birçok emekçinin Türkiye'nin Diyarbakır'ından Çanakkalesi'ne kadar güzel etkinlikler yaptığını aktaran Çelik, emeğin ve işçinin gününde emeğin haklarının ve sorunlarının konuşulması gerektiğini ifade etti. Çelik, konuyla ilgili son olarak Taksim'i hiçbir anma programına kapatmadıklarını vurguladı.

KILIÇDAROĞLU'NA, "HERKES HER YERDE GÖSTERİ YAPABİLİR ANLAYIŞI DEMOKRATİK DEĞİL"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1 Mayıs olaylarından dolayı hükümeti eleştirdiğinin hatırlatılması üzerine de Bakan Çelik, "Türkiye'yi hangi noktaya getirdiğimizi herhalde Sayın Kılıçdaroğlu göremiyor. Türkiye'yi nereye taşıdığımızı bütün dünya biliyor. Herkes her yerde gösteri yapabilir, herkes her yerde her şey yapabilir anlayışı da çok demokratik bir yaklaşım değil. Demokraside kurallar vardır, bu kurallar çerçevesinde hareket etmek gerekiyor. Bir başkasının hukukunu çiğnediğiniz zaman meydana gelen bu tabloyu nasıl telafi edeceksiniz. Dün Allah aşkına Şişli'nin Taksim'in halini gördünüz, bu mudur demokrasi, bu mudur gösteri? Onun için bu anlayışlar çok geride kaldı. 20. yüzyıl sendikacılığı ile 20. yüzyıl hak arayışı ile 21. yüzyıl hak arayışı arasında çok fark vardır. Bunu sendikalarımızın artık görmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.05.02 20:24 - Son Güncellenme: 2013.05.02 20:26 - Zeynep Çelik
A