Bursa'da 5. Üniversite'ne Hoş geldin Şöleni yoğun ilgiden dolayı 1 gün daha uzatıldı! 

Bursa'da 5. Üniversite'ne Hoş geldin Şöleni yoğun ilgiden dolayı 1 gün daha uzatıldı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Genç Birlik Bursa Şubesi işbirliği ile 20-21 Ekim 2021 tarihlerinde Bursa Uludağ Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesinde, bu yıl 5.'si düzenlenen 'Üniversiteye Hoş geldin Şenlikleri' yapıldı. 2 gün sürecek olan etkinlik yoğun ilgiyle birlikte 1 gün daha uzatıldı. Etkinlik kapsamında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu yıl şölenin beşincisi yapılıyor. Dün başlayan bu şölen, bir gün daha uzatıldı. Burada 122 civarında farklı toplulukların standları var. Üniversite okumak sadece diploma almak değildir. Yaşanılan bu şehre karşı herkesin bir sorumluluğu var. Bizler bu tür konuları ele almak için, kulüplerimizle ve öğrenci topluluklarımızla birlikte her zaman sırt sırtayız" dedi.

2021.10.21 15:12 - Son Güncellenme: 2021.10.21 15:35 - Bursa Bölge
A
Bursa'da 5. Üniversite'ne Hoş geldin Şöleni yoğun ilgiden dolayı 1 gün daha uzatıldı! 

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Genç Birlik Bursa Şubesi işbirliği ile bu yıl 5.'si düzenlenen 'Üniversiteye hoş geldiniz şenlikleri' Uludağ Üniversitesi merkez yemekhanesi önünde gerçekleştirildi.

2 gün boyunca süren ve 1 gün daha uzatılan etkinlikte; tanıtım çadırları, mehteran ve bando gösterileri, horon dinletisi, karizma show, Bursa Uludağ Üniversitesi halk oyunları gösterisi, skate park parkur gösterisi, mini golf, off road ve enduro motokros ile afad koordinasyon tırı, Kızılay kan verme noktası, Teknofest gruplarının gösterileri yer aldı. 

"ÖĞRENCİSİZ KAMPÜS SUYU ÇEKİLMİŞ PINARA BENZİYOR" 

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, "2 yılı aşkın süredir okullarımız boş. Kampüsün kendi haline terkedilmiş, mahzun tavrı üzerine bir tweet attım. O tweet en fazla beğenileni oldu. 'Öğrencisiz kampüs suyu çekilmiş pınara benziyor.' Okullar ve kampüsler ancak öğrencilerle güzel oluyor ve şenleniyor. Bu yıl biraz aşının katkısı ve gençlerimizin tedbirli davranışlarıyla beklediğimizin çok üzerinde üç haftayı tamamlamış olacağız. Sizlerden talebimiz; sebep sonuç ilişkisi içerisinde tedbirlere ve önlemlere dikkat ederek, aşı karşıtı kardeşlerimizi uyarmanız noktasıdır. Göreve başlarken 'Öğrenci dostu üniversite' adında iki temel mottomuz vardı. Biz yüzde 100 memnuniyetin peşinde değiliz. Göreve başlamadan yüzde 46 olan memnuniyet oranını, her 6 ayda yapılan anketlerle yüzde 60'a ulaştırdık. Bu iyileştirmeler gün ve gün devam etmektedir. Eski öğrencilerimiz bu iki yıl içerisindeki iyileştirmeleri görüyorlar. Öğrenciler bu 4 yıl içerisinde üniversitemizden mutlu ve memnun olarak ayrılacaklar. Bursa'ya gelip, Bursa şehrini görmeden hayatını Görükle ve kampüs içinde geçiren öğrencilerimiz var. Şehri iyi tanıyın. Üniversite; şehriyle, sanayisiyle ve kültürüyle bir üniversitedir. İnşallah sağlık ve afiyet üzerine iyi bir 4 yıl diliyorum. Umarım Bursa'ya gelişiniz ve gidişinizle alakalı buradan kültür hayatınızı geliştirmiş olarak ayrılırsınız" dedi.

"TOPLAMDA 82 BİN CİVARINDA ÖĞRENCİMİZ VAR"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu yıl şölenin beşincisi yapılıyor. Dün başlayan bu şölen, bir gün daha uzatıldı. Burada 122 civarında farklı toplulukların standları var. Ben de 1993 yılı Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunuyum. Bu yemekhaneyi bende kullanmış biriyim. Önceden buraya gelmek çok zor olurdu. Yaklaşık 2-3 otobüs değiştirilirdi. Sizin yaşadıklarınızı bende yaşamış birisiyim. Her daim büyük düşünün. Burası güzel bir şehir, ama Bursa sadece Görükle'den ibaret değil. Bursa'da o kadar çok etkinlik ve aktivite alanı var ki, yeter ki siz bizden daha fazla talepte bulunun. Sizler bu şehrin geleceğisiniz. Bildiğiniz gibi yıl başında yurt konusu çok konuşuldu. Toplamda 82 bin civarında öğrencimiz var. Bunun 38-40 bini sadece şehir dışından geliyor. Yeni yurtlar kazandırılmasıyla alakalı çalışmalarımız hala devam ediyor. Misafirhanelerimizde çocuklarımızı ağırlamakla ilgili bir meclis kararı aldık. Yine Bursa'da okuyan öğrencilerimiz için; istenilen belgeleri getirdiklerinde suyu yüzde 50 indirimli alabilecekler. Bizler ulaşım noktasında öğrencilerimizi düşünüyor, kısa vadede de zam düşünmüyoruz. Çalışma hayatı  sadece devlet memurluğundan mütevellit değil. Ben 60 civarında ülke gezdim. Her yerde Türk girişimciler var. Lütfen büyük düşünün. Üniversite okumak sadece diploma almak değildir. Yaşanılan bu şehre karşı herkesin bir sorumluluğu var. Bizler bu tür konuları ele almak için, kulüplerimizle ve öğrenci topluluklarımızla birlikte her zaman sırt sırtayız. Covid-19 olan öğrencilerimiz için valilikle beraber ayrı bir bina ayırdık. Onları ayrı bir mekanda ağırlamak için ortam hazırladık. Biz her daim öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya hazırız. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum. Bursa'ya tekrar hoş geldiniz" ifadelerine yer verdi.

Etkinlik açılışı, eğitim anlamında önemli katkılarda bulunan kurum ve kuruşlara plaket takdimiyle sürdürüldü. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açılış sonrası standları gezerek öğrencilerden bilgiler edindi.

Yaklaşık 122 topluluğun oluşturduğu standlarda bulunan bazı öğrenci ve yetkililerse '5. Üniversite'ye Hoş geldin Şöleni' ile ilgili şunlardan bahsetti:

"BURADA VERİLEN EĞİTİMLER DERSLERDEKİ BAŞARIYI DA ARTTIRIYOR"

Bursa Uludağ Üniversitesi Genç Mühendisler Topluluğu Sosyal Medya Sorumlusu Ömer Görmüşoğlu, "Topluluğumuz Teknofeste bu yıl 2 takımla katıldı. Geçen yıl bir takımımız ikinci olurken bu yıl ise finasilit oldular. Onun dışında Uludağ Üniversitesi Genç Mühendisler Topluluğu olarak elektronik, mekanik ve yazılım gibi alanlarda eğitimler vermekteyiz. Burada verilen eğitimler derslerdeki başarıyı da arttırıyor. Büyük firmalara her yıl teknik geziler düzenleyip, tecrübeli mühendislerle tanışma fırsatımız oluyor. Aynı zamanda sosyal bir topluluğuz. Tanışma kahvaltıları ve kendi aramızda düzenlediğimiz aktiviteler oluyor. Alanında uzman mühendisleri topluluğumuzla buluşturuyoruz" dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde 2 bini aşkın üyesi bulunan Uluslararası Genç Gönüller Topluluğu Kurucu Başkanı Ali Özdemir, "Topluluk olarak köy okullarına gidip, oradaki ihtiyaçları belirliyoruz. Sonrasında okullara yardımda bulunuyoruz. Öğrenciler ve yaşlılarla çalışmalar yapıyoruz, ama üyelerimizin kaynaşması adına faaliyetlerimiz de oluyor. Bir diğer önemli etkinlik alanımızda Bursa Uludağ Üniversitesi'nde okumaya gelen yabancı öğrencilerin alışma sürecinde destekler sağlıyoruz. Yine birçok ünlü isimleri üniversite öğrencileri ile buluşturuyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Üniversiteler Başkanı Mert Altın, "Hafta sonları özellikle öğrencileri kapsayan ücretsiz sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Bunların içinde gezi programları, ilmi çalışmalara destek olacak sempozyum ve paneller yapıyoruz. Şu an öğrencilere pandemi sonrasında yol göstermek amacıyla 'Kampüs seninle güzel' diyerek motivasyon sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Organizasyon Sorumlusu Ömer Can Yurteri, "Üniversiteyi ilk defa kazanan öğrencilere yönelik Bursa'da hangi alanda çalışmalar yapılıyor, hangi hizmetler sağlanıyor çalışmalarımızı tanıtım çadırlarımıza gelen kişilere aktarıyoruz. Etkinlik yerimizde kermes alanımızda mevcut. Şehit Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz adına kermes geliri köy okuluna bağışlanacaktır" dedi.

DAĞDER Eğitim Komisyonu Başkanı Ömer Yılmaz, "Etkinlik kapsamında DAĞDER olarak yöre kültürümüzün sembolü olan çadırımızı kuruduk. Kıl çadırında Yörük teyzelerin yaptığı gözlemeler tanıtılarak öğrencilere sunuldu. Bunun yanında Türk Milli Sporu ve Yakutlara ait olan Mas Güreşi (Ağaç Güreşi) etkinliği ve Türk akıl ve zeka oyunu mangala oyun tanıtımı yapılmaktadır. Mas Güreşi ve mangala oyununda turnuva düzenlenmekte olup, kazanana hediye verilmektedir" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.10.21 15:12 - Son Güncellenme: 2021.10.21 15:35 - Zeynep Çelik
A