5 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu

5 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu

Muğla, İstanbul, İzmir, Aydın ve Çanakkale'de yapılan eş zamanlı operasyonda "göçmen kaçakçılığı" yaptıkları iddiasıyl 18 kişi adliyeye sevk edildi

2013.06.21 10:43 - Son Güncellenme: 2013.06.21 10:43 - Güncel
A
5 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu

Muğla, İstanbul, İzmir, Aydın ve Çanakkale'de yapılan eş zamanlı operasyonda "göçmen kaçakçılığı" yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3'ü suriye uyruklu 18 kişi adliyeye sevk edildi

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, son dönemde bölgede artan göçmen kaçakçılığı olayları üzerine harekete geçen Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri 9 ay süren takip ve araştırmaların ardından operasyon başlattı.

Muğla'nın Bodrum, Fethiye ilçeleri ile İstanbul, İzmir, Aydın ve Çanakkale'de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda  "göçmen kaçakçılığı" yaptığı iddia edilen A.B, H.S, Ö.E, E.U, D.U, R.E.T, Y.Y, M.M, H.H, B.A, S.S, M.E, B.A, C.E, B.S, M.T, H.S, M.S, A.B, H.B, O.K, T.P, V.S, yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden B.A, V.S, S.S, T.P, ve M.T, emniyeteki ifade işlemlerinin ardından serbesT bırakıldı.

Şüphelilerle birlikte kaçakları taşımakta kullanıldığı tespit edilen 12 sürat teknesi,  2 minibüs, 1 adet motosiklete de el konuldu. Gözaltına alınan şüphelilerin değişik sahil kesimlerinde 17 ayrı eylem gerçekleştirdikleri belirlenirken operasyonolarda çoğunluğu Suriye uyruklu 250 kaçağın yakalandığı öğrenildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde ifade işlemleri tamamlanan şüpheliler, "örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak" suçlaması ile adliyeye sevk edildi. Zanlılar, adliyeye sevk edildikleri sırada görüntü alan basın mensuplarına tepki göstererek, darp etmeye çalıştı. Polis ekipleri zanlıların basın mensuplarına saldırmasını güçlükle engelledi.

Bu arada, Bodrum'da son bir ayda gerçekleştirilen operasyonlarda kaçakları Yunanistan'a götürmeye çalışan örgüt yöneticisi A.B ile Y. A, A.K, A.T, H.A, M.E, ve H.C. isimli şüphelilerin de sevk edildikleri mahkemece tutuklandığı bildirildi.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.21 10:43 - Son Güncellenme: 2013.06.21 10:43 - boş7
A