5 bebeği bahçeye gömmüşler

5 bebeği bahçeye gömmüşler

ABD'yi sarsan 10 yıllık esaretin çarpıcı detayları günyüzüne çıkıyor. Üç erkek kardeşin 10 yıl alıkoydukları üç kadının doğurduğu 5 bebeği bahçelerine gömdükleri ortaya çıktı.

2013.05.09 08:56 - Son Güncellenme: 2013.05.09 08:58 - Dünya
A
5 bebeği bahçeye gömmüşler

ABD'nin Ohio eyaletinde, kaybolmalarından 10 yıl sonra bir evde tutsak bulunan üç kadının dramından çarpıcı ayrıntılar ortaya çıkıyor. Cleveland'de Amanda Berry (26), Gina DeJesus (23) ve Michelle Knight'ı (32) alıkoyan üç erkek kardeşin, bu sürede dünyaya gelen 5 çocuğun bedenini evin bahçesine gömdüğü iddia ediliyor. Yerel NewsChannel5 kanalının haberine göre, polis kadınları kaçıran Castro kardeşlerin gömdüğünü düşündüğü beş çocuğun cesedini bulmak için evin bahçesinde kazı çalışmaları yapıyor. Ayrıca, kadınlardan birinin en az üç kez gördüğü şiddet ve yetersiz beslenme nedeniyle düşük yaptığı öne sürüldü. Ailelerine kavuşan mağdur kadınların komşularından biri 2 yıl önce üç kadının boyunlarına tasma geçirilmiş halde çıplak şekilde bahçeye çıkarıldığını gördüğünü ve durumu polise bildirmesine rağmen hiçbir sonuç alamadığını açıkladı. Kadınları alıkoyan Ariel Castro'yla (52) birlikte ona yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan kardeşleri Pedro (54) ve O'Neal'ın sorgusu ise sürüyor.


Castro annemi de dövüyordu

Castro'nun oğlu Anthony Castro'nun (31), Daily Mail gazetesiyle yaptığı röportajda babasıyla ilgili verdiği bilgiler ise tüyler ürpertti. Castro, babasının annesini 1993 yılında beyin ameliyatı olmasına yol açana kadar dövdüğünü anlattı. Castro, kaybolduğu yıllarda ülkede büyük gündem yaratan Berry'yle ilgili ise, babasıyla birkaç hafta önce Berry'nin akıbetiyle ilgili sohbet ettiklerini söyledi. Üç genç kadın, Berry'nin tutsak bırakıldığı bodrum katında zincirlerinden kurtulup kapı arkasından istediği yardım çığlığını duyurmasıyla özgürlüğüne kavuşmuştu. Evlerinden sadece birkaç kilometre ötede esir kalan kadınların imdadına o sırada yolun karşısında yemek yiyen Charles Ramsey isimli bir yardımsever yetişti. Ramsey, kapıyı kırıp önce Berry ve kızını, daha sonra da 911'i arayarak diğer kadınların kurtarılmasını sağladı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.09 08:56 - Son Güncellenme: 2013.05.09 08:58 - Zeynep Çelik
A