22 yıllık kan davası barışla bitti

22 yıllık kan davası barışla bitti

Şanlıurfa'da yayla konusundaki çıkan anlaşmazlık nedeniyle 22 yıl önce 1 kişinin öldürülmesiyle başlayan kan davası, BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın araya girmesiyle barışla bitti.

2013.08.17 17:17 - Son Güncellenme: 2013.08.17 18:04 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
22 yıllık kan davası barışla bitti

Bingöl'de hayvancılık yapan Sarıdağ Aşireti ile 22 yıl önce hayvanlarını otlatmak için götürdüğü Şanlıurfa'da Çeloyi Aşireti ile yayla paylaşımı nedeniyle başlayan ve 1 kişinin öldürüldüğü kan davası, Bingöl'de verilen bir yemekle barışla sonuçlandı. BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın da katıldığı barış yemeğinde, Sarıdağ ve Çeloyi Aşireti üyeleri, birbiriyle öpüşerek barıştı. Yemekte konuşan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Türkiye'deki görevlerinin barış olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"İşte biz buyuz. Yani BDP'si, DTK'sıyla biz buyuz. Halklar arasında barışı sağlayan, köprü oluşturmayı, kin ve nefreti, kavgayı ötekileştiren bir anlayıştan geliyoruz. Bu Kürdistan'da ve Türkiye'nin dört bir tarafından bizim görevimiz budur. Ben dün Muş'taydım, ne yazıkki benim seçim bölgemde yani sanki bize beddua edilmiş o topraklarda her gün insanlar ölüyor. Bugün de Diyarbakır'da bir ilçemizde 8 insan ölüyor. Evet, bazı kavgalar bir kaazdır, bir beladır, bunları kabul edebiliriz. Ama böyle hiç bir şey yokken ortada onlarca insanın ölümüne seyirci kalamayız. Bu anlayışla bu sorunu çözemeyiz. Suçlu kim olursa olsun, kardeşimiz, evladımız, iki gözümüz, eğer birilerine karşı zulüm uyguluyorsa, biz onlara 'dur' demeliyiz. 'Sen bizim kardeşimizsin ama sen zulümkarsın, biz seni dışlıyoruz.' İşte böyle bir hukuk oluşturmalıyız."

Ortadoğudaki olayları da değerlendiren Sakık'tan sonra konuşan BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, barış nerede yapılırsa yapılsın kutsal olduğunu belirterek, "Öncelikle bu kadar önemli, bu kadar mübarek, bu kadar kutsal bir dava için, bu kadar güzel bir barış için, binlerce kilometre yolu katederek buraya gelen başta Urfalı ailemiz, kanaat önderlerimiz, aşiret büyüklerimiz olmak üzere, bütün misafirlerimize, öncelikle Bingöl halkı adına şükranlarımı iletiyorum, hoş geldiniz, başımız gözümüz üzerine geldiniz. Bu gün tereddütsüz bir şekilde barışa elini uzatan her iki aşiretimizin, her iki ailemizin göstermiş olduğu bu davranış, son derece önemlidir. Barış nerede olursa olsun, nasıl yapılırsa yapılsın, kutsaldır" diye konuştu.
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.08.17 17:17 - Son Güncellenme: 2013.08.17 18:04 - HABER MERKEZİ
A