2 bin liraya çalışacak eleman arıyor

2 bin liraya çalışacak eleman arıyor

Plastik boru fabrikasında kalifeye eleman sıkıntısı çeken girişimciler aylık 2 bin liraya çalışacak eleman bulamadıklarını belirtti.

2013.05.02 13:50 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:48 - Ekonomi
A
2 bin liraya çalışacak eleman arıyor

Irak sınırında kurulan Karpipe PVC Boru Plastik Fabrikası yetkilileri, kalifiyeli eleman bulma konusunda sıkıntı çektiklerini, aylık 2 bin liraya çalışacak eleman bulamadıklarını belirtti.

Fabrika sahibi Beşir Tatar, fabrikanın 2008 yılında kurulduğunu belirterek, 2009 yılında da ihracat yapmaya başladıklarını söyledi. Tatar, "Genellikle ihracat konusunda bizim daha tecrübemiz var. Yurt içine de veriyoruz. Bayilerimiz var ama daha çok yurt dışına çalışıyoruz" dedi.

Fabrikanın işletme müdürü Mehmet Aydın ise, Türkiye geneli iş sıkıntısı olmasına rağmen boru fabrikasında çalışacak kalifiyeli eleman bulamadıklarını bildirdi. Bölgede iş teknik okul veya meslek okulların hiç bulunmadığını tespit ettiğini belirten Aydın, "Bu okulların şöyle bir eksikliği var biz burada kaliteli eleman bulmakta bayağı bir zorluk çekiyoruz. İlk aldığımız elemanları 8 saat vardiyalı çalışıyorlar yani sigorta dahil 750 lira net maaşları var. Ancak kalifiyeli eleman olursa maaşları bin 500 ile 2 bin lira arasında değişiyor" diye konuştu. Boru farikasında ürettikleri malların çoğunu yurt dışına gönderdiklerini ifade eden Aydın, "Ürettiğimiz malların tamamı yurt dışına ihracat ediyoruz. İlk başta Irak ikincisi şu an Suriye ayrıca Mısır ile anlaşma halindeyiz inşallah ortalarda göndereceğiz. Biz 2012 yılında 2,5 milyon Amerikan doları ihracat yaptık, 2013 yılında ise hedefimiz 3,5 milyon Amerikan dolarıdır" şeklinde konuştu.


"BÖLGENİN BU TİP FABRİKALARA İHTİYACI VAR"

Bölgede fabrikaların azlığından dolayı batı tarafında büyük oranda göç yaşandığını aktaran Aydın, boru fabrikasında yaklaşık 40 kişinin çalıştığını söyledi. Fabrikada enerji kesintileri yüzünden büyük sıkıntı çektiklerini dile getiren Aydın, sorunlar giderildiği zaman 100 kişiyi daha iş sahibi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Fabrikada çalışan işçilerden Yaşar Aydın, bir ay önce işe başladığını anlattı. Aydın, "Bölgemizde iş imkanı olmadığı çoğu vatandaş batı illerine göç ediyor. Bizler bölgede böyle fabrikaların sayısında artışın yaşanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Bir başka fabrika işçisi Niyazi Fidan ise, "5 senedir ailem geçimini sağlamak için burada çalışıyorum. Bizler sadece bu boru fabrikası değil başka fabrikalar da istiyoruz. Burada benim gibi gençler çalışıp para kazansın" dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.05.02 13:50 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:48 - boş7
A