12 Punto TRT Senaryo Günleri başvuruları başlıyor!

12 Punto TRT Senaryo Günleri başvuruları başlıyor!

TRT'nin düzenlediği ve bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan 12 Punto TRT Senaryo Günleri'ne başvurular 21 Ocak - 12 Mart tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl ilk kez verilecek Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü Nuri Bilge Ceylan'ın yeni film projesine verilecek.

2020.01.21 17:01 - Son Güncellenme: 2020.01.21 17:01 - Medya - HABER MERKEZİ
A
12 Punto TRT Senaryo Günleri başvuruları başlıyor!

Sinema sektörüne yeni bir soluk kazandıran 12 Punto TRT Senaryo Günleri, sinemacıları senaryo aşamasında destekleyerek, projelerinin geliştirilmesine katkı sağlarken; festival dolaşımı için alan açarak, uluslararası ortak yapımcı bulmalarına da yardımcı oluyor.

Başvurular tamamlandıktan sonra bağımsız ve profesyonel sinemacılardan oluşan ön jüri projeleri değerlendirecek ve 12 finaliste karar verecek.

Finale kalan projelerin ekipleri, Haziran ayında gerçekleştirilecek senaryo geliştirme atölyesinde uluslararası eğitmenlerden ders alacak ve dünya sinemasının önemli isimlerinden oluşan uluslararası jüriye projelerini sunacaklar.

Uluslararası jürinin oylarıyla TRT Ortak Yapım Ödülü kazanan 4 proje ve TRT Ön Alım Ödülü kazanan 4 proje belirlenecek.

Kazanan 8 projenin sahiplerine ödülleri 12 Punto TRT Senaryo Günleri kapanış töreninde verilecek.

USTAYA SAYGI ÖDÜLÜ NURİ BİLGE CEYLAN'IN YENİ FİLM PROJESİNE

Bu yıl itibariyle her yıl Türk sinemasının ustalarından birine "Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü" verilecek.

Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü'nün ilki yeni film projesi "Kuru Otlar Üstüne" için Türkiye'nin en önemli yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan'a takdim edilecek.

12 PUNTO ÜLKE SINIRLARINI AŞIYOR

12 Punto bundan böyle ülke sınırlarını aşıyor ve Türk ortaklı uluslararası projeleri de destekliyor. Bu yıldan başlayarak, Türk yapımcıların ortak olduğu uluslararası projeler de 12 Punto'ya başvurabilecek.

12 PUNTO VE TRT 2 İŞBİRLİĞİ İLE KISA FİLMLERE DESTEK

Bu yıl ilk kez 12 Punto TRT Senaryo Günleri'ne kısa film proje başvuruları da kabul edilecek. Senaryo aşamasındaki kısa film projelerinden 12'sine TRT 2 tarafından "TRT 2 Kısa Film Yapım Ödülü" verilecek. Ödül kazanan kısa film projelerinin sahipleri senaryo geliştirme atölyelerine katılacak, çekimlerin tamamlanmasının ardından filmler TRT 2'de yayınlanacak.

GEÇEN SENE OSCAR BAŞKANI TRT JÜRİSİNDEYDİ

Geçtiğimiz yıl 12 Punto'ya 119 uzun metrajlı film projesi başvurdu.

Oscar Başkanı John Bailey başkanlığındaki, dünyanın en büyük film dağıtım şirketlerinden Wild Bunch'tan Marie-Pierre Vallé ve Saraybosna Film Festivali yöneticilerinden Amra Bakšić Čamo'nun da üye olarak yer aldığı uluslararası jüri, 12 projeden 4'ünü TRT Ortak Yapım Ödülü'ne, 4'ünü ise TRT Ön Alım Ödülü'ne layık gördü.

12 Punto TRT Senaryo Günleri'nin uluslararası jürisinde bu yıl da dünya sinemasının önemli isimleri yer alacak.

 

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2020.01.21 17:01 - Son Güncellenme: 2020.01.21 17:01 - HABER MERKEZİ
A