Yeni akım kripto sanat eserleri: NFT akımı çığ gibi büyüyor

Gelişen yeni medya ve teknoloji hayatın her alanında etkili olurken, sanatın üretim ve dağıtım şeklini de değiştiriyor. Non-Fungible Token (NFT-değiştirilemez para) ile satılan sanat eserleri ise rekor kırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Beeple bir sanatçının jpg. formantındaki dijital kolajı 69,4 milyon dolara satılarak büyük bir yankı uyandırmıştı. Bununla birlikte, kripto sanat pazarı hızla büyümeye devam ediyor. İş insanı Marc Cuban'dan Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'e birçok isim alana el attı. İşte Beeple'dan Steve Aiko'ya NFT olarak satılan dünyanın en pahalı 11 kripto sanat eseri...

Dijital sanat 11 Mart tarihinde bir dönüm noktası yaşadı. Beeple adıyla tanınan sanatçı Mike Winkelmann tamamen dijital ortamdaki eserini 69,4 milyon dolara satarak, bir sanatçının hayattayken kazandığı en yüksek miktar listesinde üçüncü sıraya yerleşti. Eser, NFT yani non-fungible token olarak sertifikalandı. Böylelikle, son yılların en "çılgın" trendini de bir kez daha gündemin ön sıralarına taşıdı.

Bugün dünyada en çok merak edilen konulardan birini ise, internetten kolayca indirilebilen bu tür dijital eserlerin nasıl olup da milyonlarca dolara alıcı bulabildiği oluşturuyor. NFT'ler işte bu noktada devreye giriyor, bu nedenle de eserler 'kripto sanat' olarak anılıyor.

Non-Fungible Token (NFT-değiştirilemez para) değiştirilemez ve benzersiz bir nesneyi temsil eden özel bir kriptografik simge türüne deniliyor. NFT'nin ayrıntıları blockchain (blok zinciri) olarak bilinen bir dijital defterde kaydedilerek bir dijital eserin gerçek olduğunun doğrulanmasına yardımcı oluyor.

Eklenme: 2021.03.22 17:00
Son Güncellenme: 2021.03.22 17:06
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Fatih'te gece hareketli dakikalar: Matkap ve...
Fatih'te gece hareketli dakikalar: Matkap ve...