Vergi borcu yapılandırması ne zaman başlayacak? İşte 10 soruda tüm merak edilenler

Milyonlarca kişinin beklediği vergi ve cezalara yapılandırma getiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 500 milyar liralık bir büyüklüğü kapsayacağı belirtilen yapılandırmanın merak edilen tüm ayrıntılarını, 10 soru ve yanıtları ile birlikte ele aldık.

- TOBB, TESK, Barolar Birliği, TÜRMOB, ihracatçı birliklerinin üyelerinden olan aidat alacakları, KOSGEB'in kredi alacakları, Sanayi Bakanlığı bütçesinden organize sanayi bölgelerine ve sanayi sitesi yapı kooperatiflerine verilen krediler de kapsama giriyor.

- Özel idarelerin, belediyelerin ve belediyelerin sahip olduğu şirketlerin, yüzde 50'sinden fazlasına sahip olduğu şirketlerin irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan kira alacakları ve hasılat payları, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıfların kira alacakları, kalkınma ajanslarının özel idareler, belediyeler ve sanayi odalarından olan alacakları, Türk Standartları Enstitüsü'nün sundukları hizmet nedeniyle doğan alacakları da yapılandırılıyor. Mücbir sebep nedeniyle ertelenen borçlar ise kapsamda olmayacak.

Eklenme: 2020.11.17 09:42
Son Güncellenme: 2020.11.17 09:45
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Mezarlıkta sahte hoca avı
Mezarlıkta sahte hoca avı