5 zincir markete operasyon!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki BM Zirvesi'nin ardından yurda dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın açıklamalarından çok önemli haberler çıktı. Erdoğan, Türkiye'nin olası bir Afgan göçünü kabul etmeyeceğini net şekilde belirtti, "Burası bizim için bir açık hava koridoru değil. Böyle bir şeyi kabullenmek öyle kolay da değil. Bunun bir maliyeti var, bir bedeli var. Amerika burada "kapılar açılsın ve Afgan halkı Türkiye'ye girsin" diyemez. Nitekim böyle bir şeye biz açık da değiliz, müsaade de etmeyiz." dedi. Fahiş fiyatlarla ilgili de değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 zincir marketin piyasayı altüst ettiğini ifade etti. Erdoğan, CHP'nin Kürt sorunu ile ilgili çıkışı ve HDP'den gelen yanıtlara da değindi, "Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki BM Zirvesi'nin ardından yurda dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın açıklamalarından çok önemli haberler çıktı. Başkan, Türkiye'nin olası bir Afgan göçünü kabul etmeyeceğini net şekilde belirtti, "Burası bizim için bir açık hava koridoru değil. Böyle bir şeyi kabullenmek öyle kolay da değil. Bunun bir maliyeti var, bir bedeli var. Amerika burada "kapılar açılsın ve Afgan halkı Türkiye'ye girsin" diyemez. Nitekim böyle bir şeye biz açık da değiliz, müsaade de etmeyiz." dedi. Fahiş fiyatlarla ilgili de değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 zincir marketin piyasayı altüst ettiğini ifade etti. Erdoğan, CHP'nin Kürt sorunu ile ilgili çıkışı ve HDP'den gelen yanıtlara da değindi, "Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik." dedi.
BM zirvesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağından son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki BM zirvesinin ardından yurda döndü. Erdoğan, yurda dönerken uçakta kendisine eşlik eden gazetecilerle bir sohbet gerçekleştirdi. Erdoğan'ın açıklamalarında yurt içinde fahiş fiyat uygulayan 5 zincir marketle ilgili çok önemli ifadeler yer alırken dış ilişkiler ve mülteci sorununa dair de çok önemli haberlerin olduğu sözler vardı.
Erdoğan BM zirvesini şu sözlerle değerlendirdi:

Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere bulunduğumuz New York'taki programlarımızı tamamladık.

BM Genel Kurul toplantıları bu yıl ilk kez karma bir formatta gerçekleşti. Üye ülkelerin neredeyse üçte ikisi devlet ya da hükümet başkanı veya bakan düzeyinde fiziken katılım sağladı. Geçtiğimiz yıllardan farklı şekilde etkinliklerin bir bölümü çevrim içi olarak icra edildi. Bu kapsamda biz de BM Gıda Sistemleri Zirvesine ve BM Yüksek Düzeyli Enerji Diyaloğu Toplantısına video konferansla katıldık.

Eklenme: 2021.09.24 14:04
Son Güncellenme: 2021.09.24 15:06
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Bayram tatili için Türkiye'den vize istemeye...
Bayram tatili için Türkiye'den vize istemeye...