Bursa Kaşifler Kampı

03 Temmuz 2018, 09:00 - 21 Temmuz 2018, 17:00 Bursa Bilim ve Sanat Merkezi
İzleyici Kitlesi

Genel izleyici kitlesi

  • Etkinlik Detayları
Btm Yaz Bilim Kampı'nda her gün farklı bir tema ile hem çok eğleneceğiz hem de bir çok yeni bilgi edineceğiz. Tüm kaşif ruhlular Btm Yaz Bilim Kampı'nda bir araya geliyor.

Tarih:
1. Grup: 3 - 7 Temmuz 2018 (5 gün)
2. Grup: 1 7 - 21 Temmuz 2018 (5 gün)
Saat: 09:00 - 17:00

Yaş: 8-14

Btm Yaz Bilim Kampı'nda her gün farklı bir tema ile hem çok eğleneceğiz hem de bir çok yeni bilgi edineceğiz. Tüm kaşif ruhlular Btm Yaz Bilim Kampı'nda bir araya geliyor.

Program:

1. Gün: Mars Görevi

Uzay ve Astronomi ile ilgili yeni ve heyecan verici şeyler öğreneceğiz. Planetaryumda eğitim alacak, Görevimiz Mars sergisinde gezegenler arası bir yolculuğa çıkacağız. Ayrıca kendi mars aracımızı tasarlayıp mühendisliğimizi konuşturacağız.

2. Gün: Tarihteki gizli mühendislik

Tarihin arka sayfalarına doğru bir yolculuk yaparak mühendislik ve mimari üzerine incelemeler yapacağız. Tarihi Cumalıkızık evlerini, Irgandı ve Setbaşı köprülerini gidip yerinde inceleyeceğiz. Ardından kendi köprümüzü yapacağız.

3. Gün: Arkeoloji Maceraları

Tarihte daha da geriye gidiyoruz. Toprak altında binlerce yıldır keşfedilmeyi bekleyen insan izlerini gün ışığına çıkarıyoruz. Arkeopark'ta keşif yapıp deneysel arkeolojik kazı çalışması gerçekleştireceğiz. Dönemin teknolojisini çömlek yapımı ile kendimiz deneyeceğiz. Ayrıca Arkeoloji Müzesi'ne gidip tarihi eserlere yakından bakma fırsatı yakalayacağız.

4. Gün: Doğa ve Bilim

Uludağ'da unutulmaz bir gün bizi bekliyor. Ormanın derinliklerine inerek doğayı ve endemik bitkileri inceleyeceğiz. Tertemiz dağ havasını ciğerlerimize çeke çeke yürüyüş yapacağız. Doğadaki tasarımı inceleyerek kendi tasarımlarımızı gerçekleştireceğiz.

5. Gün: Havacılık

Havacılığın temel prensiplerine adım atıyoruz. Önce model uçak yapımı ile uçakların anatomisini inceleyeceğiz. Simülatörlerle uçuş testi gerçekleştireceğiz. Ardından Yunuseli Havaalanına gidip gerçek pilotlar ve gerçek uçaklarla tanışacağız. İnsansız hava araçların nefes kesen gösterisi de kampımızın en unutulmaz anıları arasında yer alacak.

Ücret: 600 TL​

Yaklaşan Etkinlikler

Bursa’da önümüzdeki günlerde düzenlenen etkinliklere ulaşın