Barbara'nın Doğumu Bursa Tiyatro

09 Nisan 2019, 20:00 - 13 Nisan 2019, 15:00 Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu
İzleyici Kitlesi

Genel izleyici kitlesi

  • Etkinlik Detayları
Bursa Devlet Tiyatrosu, savaşın yıktığı kadınları, 'kadın yazar ve kadın yönetmenin' bakış açısıyla sahneye taşıyor...

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün '12 yerleşik bölgede 12 kadın yazarın ilk oyunu' projesi kapsamında Bursa Devlet Tiyatrosu, Duygu Ergun'un yazdığı, Ece Okay'ın yönettiği 'Barbara'nın Doğumu' eserini seyirciyle buluşturmak için gün sayıyor.

Provaları tüm hızıyla süren ve 16 Ekim'de prömiyer yapacak olan oyunda, bir Alman askeriyle Polonyalı bir kadının aşkından doğan Barbara'nın ve onu büyüten teyzesi Olga'nın, savaş sonrası yalnızlık, yoksulluk ve umutsuzlukla sarılı dünyalarında bir yaşam kurma çabaları anlatılıyor.

Oyunda Arzu Tan Bayraktutan, Ufuk Şener,Melike Ergüzen, Ege Seçkiner, Nurettin Örük, Öykü Esendemir, Gizem Türköz, Adnan Tunalı ve Durul Can Yaman rol alıyor. Oyunun dekor tasarımını Selim Cinisli'ye, kostüm tasarımı Özge Akarsu'ya, ışık tasarımı Ali Karaman'a ait. Müzikler Burçak Çöllü'nün, görsel tasarım ise Defne Sesin Okay Fırat'ın imzasını taşıyor.

Oyunun yönetmeni Ece Okay, Devlet Tiyatrosu'nun, kadın yazarların ve kadın yönetmenlerin çalışmalarının desteklenmesinden son derece mutlu olduğunu belirterek, 'Bu anlayışın özellikle önemsendiğini duyumsayarak çalışmak özgürlük alanını genişletiyor' dedi.

Saat: 20:00 - Tarih:  9, 10, 11, 12, 13 Nisan 2019

Saat: 15:00 - Tarih: 13 Nisan 2019

Yer: Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu - AVP Sahnesi

Bilet fiyatları: Salon, Tam 12 TL / İndirimli 7,5 TL, Balkon 7,5 TL

 

Yaklaşan Etkinlikler

Bursa’da önümüzdeki günlerde düzenlenen etkinliklere ulaşın