Uzmanından 'Kişisel Gelişim' dersleri
Kişisel Gelişim Uzman Eğitmeni Nuran Boyraz, yaşamda önüne geçilmeyen sinir, öfke, stres ve korkunun vücutta hastalıklara yol açtığını, bilinç altındaki düşüncelerden kurtulmanın faydalı olacağını söyledi.
2012.05.08 09:16 - Son Güncellenme: 2013.03.15 09:18 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Barbaros KOÇANALI - Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM
Kişisel Gelişim Uzman Eğitmeni Nuran Boyraz, Bursadabugun.com'a yaptığı açıklamada, "Bursa'da kişisel gelişim uzmanı yoktu. Bunun için hep şehir dışına gidiyordum. Bu işe girdiğimde o boşluğu görmemin önemli bir faydası oldu. Ben halkla ilişkiler konusunda eğitimler veriyordum. 12 tane sertifikayı içeren 2 yıllık kursu bitirdim. Hayatta yaşanan şeyler sizi adım adım bir yere getiriyor. Çok severek yapıyorum. Benim felsefem, öğrenmiyorsanız geriliyorsunuzdur. İnsanlar kendilerini tanımaları gerekiyor. Doğuyorsunuz, ardından çocukluk, öğrencilik, iş ve evlilik hayatı. Ama hiçbir zaman kendimize şu soruyu sormuyorsunuz, biz niye geldik, neden bunları yaşıyoruz, sonuçta bir şekilde ölüp gideceksiniz. İnsan iki varlıktan oluşuyor. Birincisi maddi olan boyutu, ikincisi manevi olan boyutudur. Ama bizler hep o maddi bedenimizin esiri olmuş durumundayız. Bedensel nefsin istekleri hiç bitmiyor, araba alıyorsunuz, daha iyisi olsun istiyorsunuz. Herkeste ego var. Bakıyorsunuz herkes mutsuz, huzursuz. Çünkü yaşamı zehir ediyor. Farkında olmadan zehir ediyor ve depresyona sokuyoruz" dedi.
TÜKETİM ÇILGINLIĞI
"Eskiden bundan 50 yıl önce böyle bir rahatsızlıklar yoktu" diyen Boyraz, "Çünkü böyle bir tüketim çılgınlığı yoktu. Böyle bir reklam tüketim yoktu. Bu bir çılgınlığa dönüştü. Dünyanın bir yerinde açlık sürerken diğer tarafta bir tüketim çılgınlığı var. Kişisel gelişim aslında bunları görebilmek, kendisiyle ilgili farkındalık kazanabilmedir. İnsanlara kim olduklarını, neden burada olduklarını, kendi kapasite ve güçlerinin gördüklerinden çok daha fazla olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Bunları koçluk çalışmaları ve eğitimlerle gösteriyoruz" diye konuştu.
KİRLİLİKTEN KURTULMAK LAZIM
Bilinç altındaki düşüncelerden kurtulunması gerektiğinin altını çizen Nuran Boyraz, şunları kaydetti;
"Günümüzde bakıyorsunuz, hep sinir, stres var insanların üzerinde. Küçücük çocuk bile sinirler 'Ben bunu istiyorum' diyor ve elde ediyor. Doğum bile çok büyük bir travmadır. Bilinç altında okyanusta var olan herşey seni etkiliyor. Sana sürekli baskı yapıyor ve sen farkında değilsin. Bilinç altındaki o kirlilikten arındırmamız gerekiyor. İnsanları yaşamış oldukları o negatiflerden, heyecanlardan, korkulardan önce yüzleşerek arınmalarını sağlıyoruz. Daha sonra nasıl bir hayat istiyorlarsa onu hazırlamaya başlıyoruz."
Çocukların günümüzde özgüveninin çok düşük olduğunu belirten Boyraz, "Çocuklar, 'Ben yapamam, başaramam' diyor. Bunları söylerken aslında diliyle bunu kabul etmiş oluyor. Halbuki kabul edilmiş bir şey yok. Onun başkaları tarafından öğretilmiş bir şey. Çocuk aile tarafından değer görmemiştir. Kişisel gelişimde 7'den 70'e her kesimin ihtiyacı var. Ama farkında olanlar bize geliyor" dedi.
HASTALIKLARININ NEDENİ DÜŞÜNCELER
İnsanların geçmişte yaşadıklarının yer aldığı birikimler yüzünden vücudunun çeşitli organlarında rahatsızlıklar yaşayabildiğine de dikkat çeken Boyraz, "Doktora gidildiğinde orası tedavi edilirken, diğer taraftan başka bir organ rahatsızlaşıyor. İnsan geçmişteki o birikimlerden kurtulmadıkça sürekli hastalıklar da peşinden kovalar. Kısacası düşünce insanı hasta ediyor. İnsanı insan yapan özellikle olan düşünme özelliğiyle geçmişe yönelik düşünce travmaları hastalıkları da beraberinde getiriyor. Yaşamında eksikler olduğunu fark eden, bir şeylerin ters gittiğini düşünen ya da korku ve heyecanı bir türlü yenemeyen, sürekli stres, öfkeli ve depresyonda olan insanlar, kişisel gelişimcilere ihtiyaç duyuyor" şeklinde konuştu.
HERKES KİŞİSEL GELİŞİMCİLERLE GÖRÜŞMELİ
Psikologlarla Kişisel Gelişimciler arasında önemli bir fark olduğunu da hatırlatan Boyraz, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Psikoloğa gidiyorsunuz, o sadece sizi rahatlatıyor. Dertli bir insanı dinlemek, içinde duman dolu pencereyi açmak gibidir. 'Dinledi, dinledi, verdim parayı gittim' diyor. Para verdim, noldu şimdi diyor? İşte biz bunları tamir etmeye çalışıyor. Psikologlar, şuanda kişisel gelişimcilerin aldığı eğitimi alıyor ve almalılar. İnsanlara daha fazla yardım edilmeli. Psikiyatristler tamamen ilaçla çalışıyor ama bizde kesinlikle ila tedavisi yok. Buna ihtiyaç hisseden herkes, mutlaka kişisel gelişimcilerle görüşmelidir."
NURAN BOYRAZ KİMDİR?
11 Mayıs 1967'de Bursa'da doğdu. Bursa Atatürk Lisesi Edebiyat Bölümünden sınıf 1.si olarak, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Halkla İlişkiler Bölümünden ise onur listesinde yer alarak 1990 yılında mezun oldu.
Bursa'nın en büyük yerel gazetelerinden Bursa Hâkimiyet Gazetesinde 2 yıl muhabir olarak çalışan Boyraz ardından Uluslararası Faaliyet gösteren Endüstriyel Mutfak sektörünün Lideri İnoksan'da 12 yıl İLETİŞİM Müdürü olarak çalıştı. Başarılı ve bir o kadarda keyifli bir iş hayatı yaşayan Nuran BOYRAZ, ÖZSÖZ Otomotiv ve NT DİVALİ Tekstil\'deki üst düzey yöneticilikleri ile iş kariyerine büyük deneyimler kattı.
Bursa Halkla İlişkiler Derneğinin kurucu üyelerinden olup 2 dönem Başkanlığını sürdüren Boyraz (2000-2004 yılları arasında) Deulcom İnternational'da İletişim Profesyonelleri yetiştirdi.
Küçük yaşlardan itibaren psikolojiye ilgi duyan ve insan psikolojisine yönelik çok sayıda kitaplar okuyan Nuran Boyraz 21 yıllık çalışma hayatında sayılamayacak derecede çok çeşitli eğitim kurumlarından ve çok değerli eğitimcilerden Kişisel Gelişim Eğitimleri aldı.
Sürekli daha fazla bilgiye ulaşmaya, bilgi ve birikime, araştırmacılığa büyük önem veren Nuran BOYRAZ; Kişisel Gelişim ve Değişim alanında; mesleğinin en iyilerinden ve öncülerinden olmak üzere ; Türkiye'de Kişisel Gelişim Profesyonellerine liderlik eden, İngiltere - Londra merkezli LIVCON, dan Koçluk, NLP, Hipnoz ve Quantum alanında 9 sertifika'yı kapsayan Trainer's Training EĞİTMENLİK diplomasını aldı.
Görünürde beden varlık aslında enerji ve ışık varlıklar olan insana yönelik bu enerjinin artırılması ve pozitife dönüştürülmesi için çok sayıda araştırma ve çalışması bulunan Boyraz, TMI Türkiye, T&D insan insana, İnsan Bilim Enstitüsü, Kırmızı Danışmanlık, Kuraldışı eğitim Danışmanlık, BİYMED gibi çok sayıdaki Eğitim şirketlerinden ve Mehmet Kocabaş, Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu,Şerif İzgören, Nil Gün, Petek Kitamura gibi çok değerli eğitmenlerden kişisel gelişim eğitimleri alarak gelişimine büyük katkı sağladı.
44 yıllık hayat tecrübelerini bilgi ve birikimlerini paylaşmayı kendine bir görev addeden NURAN BOYRAZ; Kurumsal Firma Çalışanlarına Yönelik; Etkili İletişim, Liderlik ve Yöneticilik becerileri; Stres ve Öfke Kontrolü, Zamanı Etkin Yönetme; Düşünce Duygu ve Davranış Yönetimi; Doğal Nefes; Beynini Geliştirir ve Değiştirirsen Hayatını Geliştirir ve Değiştirirsin gibi 15'i aşkın başlık altında profesyonel eğitimler vermekte olup; bireylere yönelikte NLP Practitioner; Yaşam Koçluğu; Öğrenci Koçluğu; Reiki ve Quantum Eğitimlerini Uluslar arası Livcon sertifikalı vermektedir. Bununla birlikte danışanlarının kişisel gelişim ve değişim yolculuğunda, uyguladığı çok sayıdaki Teknik ve yöntemler ile ( Terapi) farkındalık kazanmalarında ve hayata bakış açılarının değişmesinde büyük katkılar sağlayan Boyraz evli ve 2 kız çocuğu annesidir.
Boyraz, bilgi ve birikimlerini kendi adını taşıyan http://www.nuranboyraz.com/ adlı siteden okuyucularıyla paylaşıyor.