18 Şubat 2012 Cumartesi, 12:18

Arkadaşıma gönder
Favorilerime ekle
Bu haberi yazdır
Yazı boyutu
Annelerin göğüs sızısına son

Annelerin göğüs sızısına son

Emziren annelerde sık görülen meme ucu tahrişleri ve buna bağlı çatlakları önleyen hidrojel göğüs bandı piyasaya sunuldu.

Total İhracat İthalat Pazarlama Genel Müdürü Tunca Bilgiç, emziren anneler için AgniGel yeni anne doğal hidrojel göğüs bantlarını üretip emziren annelerin istifadesine sunmaya başladıklarını söyledi. Emziren annelerin büyük sıkıntısı olan göğüs acısı, yara ve tahrişlerinin doğal hidrojel göğüs bandı sayesinde önlendiğine dikkat çeken Bilgiç, "Göğüs bandı, doğal okyanus yosunundan hidrogel teknolojisi ile su bazlı üretildi. Hava geçirgen, bakteri geçirmeyen esnek, şeffaf ve kokusuz bir üründür. Ürün, annelerin emzirme döneminde meme uçlarında oluşan yara, tahriş ve epidermis zedelenmelerine karşı etkili. Yapılan biyolojik test sonuçlarında, bebeğe ve anneye karşı zararlı hiçbir kimyasal madde içermediğini anti alerjik ve anti toksit olduğu ispatlandı" dedi.
Ürünün emzirme sırasında memede oluşan tahriş veya yaranın iyileşmesi için en uygun fiziki şartları sağladığına işaret eden Bilgiç, "Öte yandan da bünyesindeki okyanus yosunu içerisinde bulunan kalsiyum, demir, çinko gibi elementler ve B5 vitamini sayesinde epidermisin kendini çok hızlı bir şekilde onarıp yenilenmesini sağlar ki, bu da ürünün tedavi edici özelliğini oluşturur" diye konuştu.
Bilgiç, ürünün tatbik edildiği cildin o bölgedeki ısısını 5-6 derece düşürdüğünü ifade ederek, "Molekül yapısı sayesinde yaraya bakteri geçişine izin vermez, yarayı steril tutar. Dış ortamdan oksijen geçişine izin vererek yaranın oksijenlenmesini sağlar. Bünyesinde ihtiva ettiği su molekülleri sayesinde epidermisi kontrollü bir nem ortamında tutar ki bu ortamda epidermis hızla iyileşir. Ayrıca yine bünyesinde bulundurduğu Alginat ve iz elementleri sayesinde epidermis süratle kendini yeniler ve iyileşme kısa sürede tamamlanır. Nemli ortam sayesinde yara kabuğu oluşturmaz böylece yara hızla ve pürüzsüz deri oluşumunu sağlar. Agnigel yeni anne değişimi sırasında cilde yapışmaz, ancak ölü dokuları bünyesinde tutarak ortamdan uzaklaştırır. Şeffaf oluşu sayesinde yara bölgesi gözle takip edilir. Biyo uyumluluk testleri sonucuna göre non-alerjik, non-toksit ve iritasyona sebep olmaz. İçeriğinde ilaç sınıfına girebilecek hiçbir kimyevi madde içermediği için bütün yaş grupları hamilelerde güvenle kullanılabilinir" dedi.